Invest Build Media
Имоти и строителство

Пътната връзка от бул. Брюксел до Летище София бе открита след ремонт

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова откриха новопостроената пътна връзка от бул. „Брюксел“ до летище София. Проектът е с обхват от бул. „Брюксел“ до ул. „Мими Балканска“ и е на обща стойност 13,7 млн. лева с ДДС, като финансирането е осигурено от бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, информира министър Ивайло Московски.

Трасето вече е отворено за движение, с което се съкращава и пътят до Терминал 2 на летището. Проектът е стартирал 2004 г., заварихме го в състояние, което по никакъв начин не позволяваше той да бъде продължен, но съвместно със Столична община намерихме такъв вариант, коментира Московски. Той припомни, че дълго време обектът е бил консервиран, докато се намери финансиране и се рестартира. По-големият поток от пътници е свързан с Терминал 2 и тази директна пътна връзка заедно с алтернативата и на столичното метро в голяма степен ще облекчи трафика, посочи транспортният министър. Той благодари на изпълнителите на обекта, заради високата сложност на пътната естакада.

Връзката на бул. „Брюксел“ с Летище София се отваря точно за европредседателството на България и пожелаваме безаварийно пътуване на всички и успех на Председателството, каза още Ивайло Московски.

По думите на кмета Йорданка Фандъкова се е довършил един от занемарените обекти в миналото и едно пространство на София, покрай което не ни се е искало да минаваме. „Това е много важен обект за столицата не само заради връзката с Летище София, но и заради това, че облекчава движението в града. Тази директна връзка от центъра на София до летището спестява на кв. „Дружба“ и на Бизнес зоната много тежко движение и допълнителни емисии“, посочи столичният кмет.

Булевардът има обща визия с досега изградения участък, има шумоизолираща стена и е с две платна. За него ще се грижи Летище София, към чиято структура новият пътен участък принадлежи, съвместно със Столична община.

Вижте още

Кметът Фандъкова: Метрото е знаков проект, изпълнението му продължава

ivan

Откриха ремонтираната тръба за Варна на тунел „Витиня“

ivan

Улесняват бизнеса при получаване на удостоверения от ДНСК

ivan

Напишете коментар