Invest Build Media
Туризъм и Екология

Американска фирма ще вози туристи до Луната

Частната американска компания „Муун експрес“ планира експедиции до Луната, всяка от които ще струва по-малко от 10 милиона долара, съобщават ТАСС и „Дарик“ . Това заяви пред телевизия „Фокс“ един от основателите на компанията Навийн Джейн.

„Ако перифразираме 35-ия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, избираме Луната, не защото това е просто, а защото е изгоден бизнес – каза той. – На Луната има минерали на стойност 16 квадрилиона долара. По-рано полетът до Луната струваше милиарди долари, а сега експедицията ни до естествения спътник на Земята ще е за по-малко от 10 милиона долара.“

По-рано този месец „Муун експрес“ получи разрешение от американското правителство да изпрати експедиция до Луната през 2017 г. „Правителството на САЩ взе историческо решение, с което разрешава на частната компания „Муун експрес“ да осъществи пътешествие отвъд пределите на орбитата на Земята и да изпрати модул на повърхността на Луната през 2017 г.“, отбеляза един от основателите и ръководител на компанията Боб Ричардс.

„Общата стойност на подготовката и осъществяването на прилуняване на първия апарат на компанията ще е по-малко от 50 милиона долара – уточни Навийн Джейн. – Тази сума включва разработването на всичко необходимо за експедицията. В бъдеще цената на полет до Луната ще стане по-малко от 10 милиона долара.“

Редица страни, включително САЩ, Русия, Китай, Великобритания, Япония, оповестиха, че планират да построят бази на естествения спътник на Земята.

Вижте още

София-Единбург е новият маршрут на Изиджет

ivan

Повече от 350 незаети работни места има в хотелите в Банско преди старта на сезона

ivan

Министерството на туризма стартира своя инспекторат през 2018 г.

ivan

Напишете коментар