Invest Build Media
Туризъм

Американска фирма ще вози туристи до Луната

Частната американска компания „Муун експрес“ планира експедиции до Луната, всяка от които ще струва по-малко от 10 милиона долара, съобщават ТАСС и „Дарик“ . Това заяви пред телевизия „Фокс“ един от основателите на компанията Навийн Джейн.

„Ако перифразираме 35-ия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, избираме Луната, не защото това е просто, а защото е изгоден бизнес – каза той. – На Луната има минерали на стойност 16 квадрилиона долара. По-рано полетът до Луната струваше милиарди долари, а сега експедицията ни до естествения спътник на Земята ще е за по-малко от 10 милиона долара.“

По-рано този месец „Муун експрес“ получи разрешение от американското правителство да изпрати експедиция до Луната през 2017 г. „Правителството на САЩ взе историческо решение, с което разрешава на частната компания „Муун експрес“ да осъществи пътешествие отвъд пределите на орбитата на Земята и да изпрати модул на повърхността на Луната през 2017 г.“, отбеляза един от основателите и ръководител на компанията Боб Ричардс.

„Общата стойност на подготовката и осъществяването на прилуняване на първия апарат на компанията ще е по-малко от 50 милиона долара – уточни Навийн Джейн. – Тази сума включва разработването на всичко необходимо за експедицията. В бъдеще цената на полет до Луната ще стане по-малко от 10 милиона долара.“

Редица страни, включително САЩ, Русия, Китай, Великобритания, Япония, оповестиха, че планират да построят бази на естествения спътник на Земята.

Вижте още

Виртуална разходка из японско море от цветя

leni

Чичен Ица – империята на маите в Мексико

leni

Таксата за WC на плажа на къмпинг Смокиня – 2 лева

viktoria

Напишете коментар