Invest Build Media
Инвестиции

По 40 лв. добавка ще получат за Великден над 1,2 млн. пенсионери

След като с финансовия и социалния министър са били разгледани възможностите, правителството ще отпусне по 40 лева великденски добавки за пенсионерите. Това обяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Добавките ще получат пенсионерите, които получават доход до линията на бедност.

„То беше инцидентно преди няколко години, но така стана, че като дойде Коледа и Великден, над 1 милион пенсионери очакват по 40 лева допълни бонуси към пенсиите“, изтъкна Борисов.

Той подчерта, че двата празника са през няколко месеца и се отделят около 100 млн. лева за изплащането на тези добавки. По думите му за добавки за Великден ще получат над 1,2 милиона пенсионери, като от бюджета ще бъдат отделени над 50 млн. лева за изплащането им.

Социалният министър Бисер Петков благодари на премиера Борисов и на министъра на финансите Владислав Горанов за осигурените средства на изплащане на допълни суми към априлските пенсии на 1 227 000 пенсионери, което са се равнявали на 56, 5 процента от пенсионерите в България. „Това, което бих искал да допълня е, че НОИ има готовност, след като Министерски съвет вземе решението, да го изпълни. С пенсиите за април, изплащането, на които ще започне на 4 април, да се изпратят и тези еднократни допълни суми, посочи министър Петков.

Вижте още

Цената на тока остава непроменена поне до края на годината

ivan

Ремонтът на квартални улици е сред приоритетите на София за 2018 г.

ivan

Бирите на Карлсберг вдигнали пазарния си дял само в България

ivan

Напишете коментар