Invest Build Media
Инвестиции

БДЖ очаква нови мотрисни влакове до края на мандата на сегашния кабинет

За „БДЖ – Пътнически превози“ ще бъдат купени нови мотрисни влакове на два етапа – на първия етап 41 нови мотрисни влака и на втория – 44. Това обяви в интервю за БНТ Владимир Владимиров, изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“.

„Започва процес на инвестиции в „Пътнически превози“. Ние сме се фокусирали в момента на поръчката за тези 41 мотрисни влака и за осигуряването на необходимото финансиране, за да се случи този проект“, каза той и допълни, че след около месец процедурата ще започне.

„Очакваме в края на мандата на това правителство да има нови мотрисни влакове по линиите на България“, каза Владимиров. По думите му следващото правителство „трябва да започне да мисли за втория етап – тези 44 мотрисни влака, за да може с общия състав от 85 мотрисни влака с по-добрите скорости железницата да придобие един средно европейски вид.“

Владимиров обяви, че при последния инцидент, при който избухна пожар във влака София – Бургас при влизане в гара Коньово, а огънят изпепели два вагона, се работи по всички хипотези. „Ние също имаме назначена проверка, тоест осъществяват се две проверки – една от министерството на транспорта и една вътрешна проверка от службите за безопасност на БДЖ“, каза той.

Вагоните са били ремонтирани преди 3 години, те са преминали през голям заводски ремонт, а освен това на 6 месеца минават на техническа експертиза за електрическата инсталация, обясни Владимиров и допълни, че „малък преглед“ се прави всеки ден. По думите му това са вагони, които „отговарят на абсолютно всички изисквания, свързани с безопасността и условията за движение по релсите на България“.

Вижте още

Третото издание на форума „Сподели успеха си с нас“ събра представители на бизнеса в София

ivan

Подписахме със Сърбия за намаляване на международните тарифи за роуминг услугите

ivan

Ускоряваме темповете на работа по оперативните програми на Евросъюза

ivan

Напишете коментар