Invest Build Media
Туризъм

Експерт твърди, че ретро коктейлите ще се върнат на мода това лято

През това лято на мода се завръщат ретро коктейлите от типа „Манхатън“ и „Маргарита“, каза във Варна председателят на Българската асоциация на барманите (БАБ) Пенчо Пенчев, цитиран от БТА.

По думите му много актуални ще бъдат и карибските коктейли в керамични чаши, които са на основата на ром плюс всякакви комбинации от ликьори и сиропи. Според Пенчев барманите ще приготвят и много изкушения с джин, само че питието ще бъде овкусено с различни екзотични подправки. При коктейлите с водка най-популярен остава „Московско муле“, в който алкохолът е смесен с джинджифилова лимонада и фреш от лайм.

Майсторството при приготвянето на коктейли е едно от основните състезания на 28-то национално първенство за бармани, което започна днес във Варна. Пенчев уточни, че в надпреварата участват 34 души от цялата страна. Освен практическата част, тази година в състезанието е предвидена и теоретична, в която са включени 50 въпроса. По думите на Пенчев в рамките на два дни участниците трябва да покажат и уменията си в приготвянето на кафе, десертни коктейли, както и в наливането на бира.

Наградата за победителите в категориите „Флеър“ и „Класика“ е участие в Световното първенство за бармани през октомври в Талин. Спечелилият приза „Млад барман“ ще замине за Франция, за да премери сили със свои колеги до 27 години от цял свят.

Вижте още

КЗП отново предупреждава за туристическите пакети All Inclusive

ivan

Под карантина в хотел

leni

От днес и Москва е под строга карантина

leni

Напишете коментар