Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Нови инвестиции у нас ще направи Нестле през 2018 г.

„Нестле България“ планира да инвестира нови 4,6 млн. лв. в България до края на 2018 година, съобщиха от фирмата.

Обичайно основната част от планираните инвестиции отиват за по-висока производителност на труда, разработване на нови продукти, енергийна ефективност, обучение на персонала, информационни технологии, безопасност на хора/продукти. Това обяви пред журналисти Мариан Маринов, финансов мениджър на компанията.

За последните десет години компанията инвестира средно по 300 хил. лв. на година в обучения за персонал, по 2,8 млн. лв. в разработване на нови продукти, по 1.2 млн. в инфраструктура, съобщава „Капитал“.

Преобладаващата част от инвестициите в нови продукти са насочени към фабриката в София, в която се произвеждат около 1000 продукта. От 2007 г. тя е избрана за един от трите центъра за производство на Kit-Kat на континента. По информация от компанията българското предприятие произвежда над 15 хил. тона годишно продукция, като 90% от производството е Kit Kat. Съотношението вътрешен пазар – експорт е 60:40.

През 2017 г. дружеството е инвестирало близо 6 млн. лева, а от стъпването на компанията на българския пазар през 1994 г. – над 260 млн. лева.

Мариан Маринов цитира данни на Nielsen за декември 2017- януари 2018, според които „Нестле България“ е лидер при целия пазар на кафе с 40.6% дял в стойност, макар че компанията не предлага продукти в сегментите „кафе на зърна“ и „мляно кафе“. Дружеството е с най-голям пазарен дял и при кафето на капсули, кулинарните продукти и зърнените закуски.

Вижте още

МВФ: Разликата в доходите между поколенията в Европа силно се увеличава

ivan

9000 лв. дарение за деца с церебрална парализа събра Благотворителният бал на юристите

ivan

Регионалният министър: Новите икономически райони няма да имат центрове

ivan

Напишете коментар