Invest Build Media
Имоти и строителство

На 1 май стартира рехабилитация на входа на Бургас от магистрала Тракия

На първи май започва рехабилитацията на входа на Бургас от магистрала „Тракия“, съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Отсечката е с дължина близо 8 км и в момента е в тежко състояние. На 1 май министърът ще е на инспекция на обекти в Бургас.

Очаквам до средата на месец юни, според поетия през миналата година ангажимент, да завърши рехабилитацията на пътя Поморие – Ахелой, каза регионалният министър. Ще се работи също по 7 км от АМ „Черно море“, пътищата Добрич – Албена, както и по пътя за Златни пясъци.

През тази година ще бъдат ремонтирани десните тръби, в посока София, на тунелите „Ечемишка“ и „Витиня“, както и мостовите съоръжения в най-критично състояние на АМ „Хемус“. Ще продължат стартиралите през 2017-а ремонтни дейности по около 40 пътни участъка, сред които са Източната дъга на Софийския околовръстен път, изхода към Благоевград между Владая и пътен възел „Даскалово“, отсечки в Северна и Северозападна България. Продължава рехабилитацията на пътни участъци със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. С 300 млн. лв. от нея ще бъдат ремонтирани 27 пътни отсечки.

Продължава изграждането и на автомагистрални отсечки. В рамките на тази година ще приключи строителството на още 30 км от АМ „Струма“. Започна изграждането на 9,3 км от АМ „Хемус“ между Ябланица и пътен възел „Боаза“. До месец и половина ще стартират още 16,5 км между пътен възел „Буховци“ и пътен възел „Белокопитово“. Предстои да стартира тръжна процедура за други 52 км от магистралата. Ако бъдат сключени договори по стартиралите тръжни процедури за тунел „Железница“ и пътя до Калотина, през тази година ще започне работата и по тях. Работим усилено и по въвеждането на тол системата, защото имаме амбициозна програма, но без нея, няма да успеем да я реализираме, каза министър Нанков.

Вижте още

Фандъкова: Стартираме работата по още четири станции на метрото

ivan

Регионалният министър се оплака от ветото на президента за оценките по ОВОС

ivan

Как се управляват строителни инвестиции?

leni

Напишете коментар