Invest Build Media
Строителство

Завърши ремонтът на близо 3 км от Източната дъга на Софийския околовръстен път

Пуснато бе движението по ремонтирания 2,9 км участък от Източната дъга на Софийския околовръстен път в платното от Казичене до АМ „Тракия“ от км 32+680 до км 35+577. Пътноподдържащото дружество работи изключително мобилизирано и завърши ремонта за 10 дни. По този начин движението по обновената отсечка се пуска предсрочно и преди предстоящите три почивни дни за Гергьовден.

През миналата година беше изцяло обновено и платното от АМ „Тракия“ до Казичене, както и на двете платна на 4,8-километровия участък от АМ „Хемус“ до Казичене от км 26+610 до км 31+416.

С цялостното обновяване на настилката на Източната дъга се повишава безопасността на движение на пътуващите по автомагистралния пръстен около столицата. Подобрява се свързаността между автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ и Северната скоростна тангента, която е транзитната връзка със Западната дъга на Софийския околовръстен път и АМ „Люлин“. По този начин транзитният и тежкотоварният трафик не се налага да преминава през града, с което се пести време, облекчава се движението и се намалява замърсяването на въздуха.

Ремонтираният участък е с нова асфалтова настилка, хоризонтална маркировка, мантинели и пътни знаци. Изпълнител на строителните работи е ДЗЗД „Белмекен 2015“. Дружеството отговоря за текущия ремонт и поддържането на републиканските пътища в област София.

Вижте още

Удариха първа копка на новия склад на Ролпласт на стойност 7 млн. лв.

ivan

Незаконен се оказа новият зоопарк в Пловдив

admin

Нов жилищен комплекс от небостъргачи откриха в комунистическа Корея

ivan

Напишете коментар