Invest Build Media
Туризъм

Младежи от България могат да кандидатстват за безплатни обиколки на Европа

Младежи от България могат да участват в проект, който предлага безплатна обиколка на Европа. Срокът за кандидатстване в инициативата DiscoverEU стартира днес – 12 юни, от 13 ч. българско време и ще продължи до 26 юни, съобщиха от Представителството на ЕК в България.

Кандидатите трябва да са на възраст 18 години към 1 юли 2018 г., да са граждани на ЕС и да са готови да пътуват през лятото – от юли до края на октомври 2018 г. Проектът DiscoverEU предлага обиколка на Европа с влак, като всеки от участниците ще може да пътува самостоятелно или в група от максимум пет човека.

Очаква се чрез DiscoverEU поне 20 000 пълнолетни европейци да могат да опознаят неоткривани досега кътчета от Стария континент. На всяка държава членка на ЕС бяха разпределени определен брой билети за пътуване, въз основа на дела от населението на страната в сравнение с общото население на Европейския съюз.

Първият кръг от процеса на кандидатстване ще даде възможност на поне 15 000 получатели да открият географските забележителности на  Европа. Вторият кръг ще се проведе през есента на 2018 г. и ще предложи на участниците още поне 5000 билета за обиколка на Стария континент.

Общият бюджет на DiscoverEU е 12 милиона евро.

Вижте още

Пряка гледка към Алпите в нов хотел в Швейцария

admin

Двумилионният пътник за 2017 г. кацна на летище Бургас

admin

10 лева за комплект чадър и шезлонг това лято във Варна

ivan

Напишете коментар