Invest Build Media
Строителство

Магистрала Хемус ще се строи едновременно в две посоки

Строежът на АМ „Хемус“ ще продължи едновременно в две посоки – от Ябланица и от Белокопитово, съобщи министърът регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Търгът за участъка от Ябланица до Боаза тече от няколко месеца, следващата седмица изтича срокът за подаване на офертите. Надявам се, че съвсем скоро ще имаме избран изпълнител, посочи тя.

Най-късно в началото на септември ще обявим тръжната процедура за проектиране и строителство на 16,5 км от Белокопитово към Търговище. Вече имаме идеен проект, а през това време ще направим необходимото, за проведем отчуждителните процедури, добави министърът.

Открит е търг и за препроектирането на останалата част. Тя е най-сложна и се опитваме да намерим ново трасе без толкова много тунели и виадукти, за да се намали стойността.

Цялата магистрала „Хемус“ не може да бъде изградена с европейско финансиране, затова и бяха прекратени някои процедури. Магистралата ще бъде строена със средства от държавния бюджет.

Препроектирането ще забави изграждането, но ще ни даде възможност да намерим по-евтин вариант, да не строим тунели, каза още Павлова.

Вижте още

Борисов откри ремонтираното рибарско пристанище в Черноморец

admin

1,5 млн. лв. за строеж на нова зала за художествена гимнастика отпусна кабинетът

ivan

Шест тунела по магистралите Хемус, Тракия и Люлин се нуждаят от основен ремонт

ivan

Напишете коментар