Invest Build Media
Имоти и строителство

Европа скоро ще има нова най-висока сграда

Тя ще бъде с височина 310 метра и ще се намира в полската столица Варшава, предаде stroiteli-bg.com

Varso Tower, която ще е част от комплекса Varso Place, трябва да изпревари по височина лондонския небостъргач Shard.

По проекта работи словашката компания HB Reavis, като закупената от нея площ през 2011 година възлиза на общо 1,72 хектара. Парцелът се намира в централната част на града.

„Varso Place ще има не само модерна бизнес част, но и лесно достъпна публична такава. Тя ще бъде уникално място в сърцето на Варшава, посветено на бизнеса, гражданите и туристите“, посочва пред сайта Emerging Europe Петер Печник, който е главен изпълнителен директор на HB Reavis.

Проектът е на стойност 500 милиона евро. Строителните дейности трябва да бъдат завършени до края на 2021 година. Той включва изграждането на три отделни сгради, които трябва да отворят врати едновременно през 2022 година.

Комплексът Varso Place трябва да включва основния небостъргач – Varso Tower, който ще е с височина от 310 метра, и още две сгради – Varso 1 и Varso 2, които ще се издигат на съответно 81 и 90 метра.

Общата площ на комплекса ще бъде 70 500 квадратни метра, като 10 300 квадратни метра от тях ще бъдат търговски площи. В сградите ще бъдат изградени ресторанти и барове, като там ще бъдат разположени и 2 тераси с гледка към града, до които достъпът ще бъде свободен за всички.

Вижте още

Ремонтират софийския бул. Христофор Колумб

ivan

Фирмите, ангажирани със зимното почистване, ще са готови до 1 ноември

admin

Какво очаква жилищния пазар в България?

Напишете коментар