Invest Build Media
Строителство

Пускат ремонтирания булевард Тодор Каблешков, други ремонти приключват скоро

Движението по бул. „Тодор Каблешков“ от бул. „Бъкстон“ до ул. „Майор Горталов“ (магазин „Кауфланд“) ще бъде пуснато на 16 ноември, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Участъкът е разширен до 4-лентов, с нови тротоари, улично осветление, мостово съоръжение и корекция на реката. Довършителните дейности по тротоарите и изграждането на ограда ще бъдат завършени до края на месеца. Разширението в следващия участък – от магазин „Кауфланд“ до бул. „Цар Борис III“ ще завърши догодина, заедно с ремонт на кръстовището на бул. „Цар Борис III“.

В събота, 18 ноември, ще бъде възстановено движението по бул. „Дондуков“ в участъка от ул. „Г. С. Раковски“ до бул. „Васил Левски“. Довършителните дейности по булеварда ще продължат до края на месеца.

До края на седмицата ще бъде пуснато движението и във втория участък на бул. „Монтевидео“ – от ул. „Акад. Пешев“ до ул. „Народно хоро“. До средата на декември ще се довърши участъкът до ул. „Боряна“, за който се наложиха допълнителни дейности в много голям обем и в момента се изпълняват укрепителни стени.

Допълнителни дейности се наложиха и на площада пред НДК – допълнителни облицовки на стълбищните клетки и допълнителни елементи към парапета за по-голямо удобство на хората, те ще бъдат завършени до края на месец ноември.

bulevard-todor-kableshkov-sled-remont-02

Вижте още

Граждани протестираха срещу събарянето на паметници на културата

ivan

През 2020: Пълна промяна за Софийските хали

leni

Готвят предложения за подобряване на възможностите на санирането

ivan

Напишете коментар