Invest Build Media
Туризъм

Николина Ангелкова е против махането на преместваемите обекти в курортите

Представителите на туристическия бранш са абсолютно против тоталната забрана на преместваемите обекти в курортите и министърът на туризма няма намерение да прави подобен краен ход. Това стана ясно от думите на Николина Ангелкова в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„След вчерашната обществена дискусия, на която бяха поканени абсолютно всички заинтересовани страни и представители на туристическия бранш – на работодателските организации, кметове, сдружения на общините и хора, които работят в бранша, – стана ясно, че голяма част от тях не искат пълна забрана за премахване на преместваеми обекти – напр. павилиони и ресторанти. Според тях, ако тези преместваеми обекти се премахнат напълно няма да има никаква друга услуга освен тази, която се предлага като all inclusive в хотелите. И това ще доведе както до намаляване на туристопотока, така и до безработица в тези райони, защото много хора ще останат без работа“, обясни тя.

Министър Ангелкова уточни, че премахването на преместваеми обекти от А до Я – т.е. от Синеморец до Шабла, ще създаде изключително голямо напрежение. „За това и всички се обединихме около идеята, че трябва да се приложи абсолютен и тотален контрол, спазване на всички изисквания и премахване на тези обекти, които не отговарят на законовите изисквания, но не и тотална забрана“, каза още тя.

Относно разминаването с гледната точка на вицепремиера Валери Симеонов, който поиска да се наложи тотална забрана на премествамеите обекти, тя коментира, че е нормално в един екип, както в една къща, да има различни мнения. „Надделява обаче мнението на обществото, а то е да няма такава. Защото 90% от хората, които присъстваха вчера на дискусията, изразиха отношение против нея. Контролът ще продължава да се изисква и трябва да се спазват всички законови изисквания“, обясни Ангелкова.

Вижте още

Къде да НЕ ходите през 2020г.?

leni

МВР зове: Шофирайте разумно и със съобразена с пътната обстановка скорост!

ivan

Двумилионният пътник за 2017 г. кацна на летище Бургас

admin

Напишете коментар