Invest Build Media
Имоти и строителство

Временно затварят участък от бул. Пенчо Славейков в София заради строежа на метрото

Във връзка строителството на третия диаметър на столичното метро се въвежда промяна в организацията на движение на част от бул. „Пенчо Славейков“ и околни улици, съобщават от Столична община.

От 16 юли до 16 септември се забранява влизането на пътни превозни средства както следа:

По бул. „Пенчо Славейков“ при кръстовището с ул. „Свети Георги Софийски“ .  Движението ще се извършва двупосочно чрез обход по ул. „Свети Георги Софийски“ и  между бул. „Пенчо Славейков“ и ул. „Константин Иречек“ и по съществуващата пътна връзка.

По южната половина от пътното платно на ул. „Свети Георги Софийски“ в участък от около 50м.преди бул. „Пенчо Славейков“ и по южната половина от пътното платно на бул. „Прага“ в участък от около 20м след бул. „Пенчо Славейков“. Движението ще се извършва двупосочно в по една пътна лента по северната половина от пътното платно по ул. „Свети Георги Софийски“ и по бул. „Прага“ в същия участък.

Ппо крайните две пътни ленти от източната страна на пътното платно  на бул. „Пенчо Славейков“ между ул. „Разслатица“ и съществуващата временна пътна връзка.

От 4.30 часа на 16 юли до 24.00 часа на 16 септември  се възстановява маршрутът на автобусна линия 604 в посока гара „Искър“ по бул. „Пенчо Славейков“ надясно по ул. „Свети Георги Софийски“, наляво по бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, наляво по бул. „България“ по маршрута си.

Променя се маршрутът на автобусна линия 72 в посока хотел „Плиска“ – по ул. „Свети Георги Софийски“  надясно по съществуващата пътна връзка, надясно по бул. Пенчо Славейков“ и по маршрута си. В посока Западен парк автобусите от линия 72 ще се движат  по бул. „Пенчо Славейков“,  наляво по съществуващата пътна връзка , наляво по ул. „Свети Георги Софийски и по маршрута си.

Тролейбусите от линии 2, 8 и 9 ще се движат по ул. „Свети Георги Софийски“ към бул. „Прага“ и от там  към ул. „Свети Георги Софийски“.

Вижте още

Обявиха нова възможност за финансиране на проекти за енергийна ефективност

ivan

Продължава ремонтът на бул. Христофор Колумб в София

ivan

Реконструкцията на ул. Граф Игнатиев ще продължи до октомври

ivan

Напишете коментар