Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Блокчейн технологиите обсъждаха на първи по рода си семинар в София

Първият по рода си специализиран семинар на тема “Приложения и правни аспекти на блокчейн технологиите” се проведе в София. Организатори на събитието бяха Обучителен център “Темида” и партньорът в работата – Юридическа кантора “Меджеделиева и партньори”.

Лектор на събитието беше експертът в областта адвокат Мая Меджеделиева. Тя е специализирала проектно финансиране, капиталови пазари, данъчно и митническо право. Участвала е в някои от най-значимите проекти в България през последните години и е консултирала чуждестранни инвеститори като Accor, CEZ a.s., Citibank, Citigroup, Deutsche bank, Dexia Kommunalkredit Bank, EBRD, Glaxo Smith Kline, Goldman Sachs Group, KBC Bank, IFC, Merill Lynch, OTP Bank, Samsung, Swisscom AG, etc.

Участие във форума взеха представители на водещи юридически кантори от цялата страна. В рамките на обучението пред тях бяха детайлно представени същността и основните приложения на блокчейн технологията, особеностите на блокчейн проектите, първичните монетни предлагания (initial coin offerings), токенизацията като процес и токените.

По време на семинара бяха разгледани още мерките срещу изпиране на пари и начините за прилагане на мерките „Познай клиента си” (KYC measures). Акцент беше поставен върху същността на криптовалутата, конкретно – основната правна рамка и данъчните аспекти.

Провелото се събитие постави началото на редица обучения по различни теми в сферата на блокчейн технологиите, информираха организаторите.

Вижте още

Консорциум с китайци ще управлява летището в Пловдив за 35 години

ivan

Международна агенция отбелязва подобрение на банковия сектор у нас

ivan

112 млн. лв. ще бъдат дадени на общините за борба със замърсяването на въздуха

ivan

Напишете коментар