Invest Build Media
Инвестиции

Собствениците на бизнес сгради искат още велоалеи в София

Съвместни проекти под формата на публично частно партньорство при изграждането на нови паркинги в офис и бизнес зоните на града обсъдиха зам.-кметът Евгени Крусев и главният изпълнителен директор на Столичната агенция за приватизация и инвестиции Владимир Данаилов с Управителния съвет на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради.

От Асоциацията подчертаха, че тяхната политика е насочена към подкрепа на мерки за намаляване на автомобилния трафик. Те обявиха, че са „за“ изграждането на повече велотрасета и заявиха, че са готови да освободят достатъчно място в своите терени за изграждането на стоянки за велосипеди, включително и общински.

При изграждането на бъдещи офис зони задължително ще се коментира и нуждата от специални велоалеи в района, каза зам.-кметът Крусев. На срещата беше дискутирана и инфраструктурната програма на общината за тази година.

От Асоциацията подкрепиха идеята за нощен транспорт в града, а Евгени Крусев пое ангажимент при необходимост ЦГМ да предложи гъвкави варианти за нови спирки или промяна на маршрут, така че хората, които работят в бизнес зоните да имат удобен достъп и до нощните линии.

Вижте още

Парно и топла вода остават със същите цени от 1 октомври

admin

Двуцифрен ръст на жилищните цени в София имало през 2016 г.

ivan

За продан: остров за 17 млн. долара

leni

Напишете коментар