Invest Build Media
Имоти и строителство

Регионалният министър инспектира строителството на нов участък от магистрала Хемус

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира строителството на новия участък на автомагистрала „Хемус“ между Ябланица и п.в. „Боаза“. В нея се включиха също областният управител на Област Ловеч Георги Терзийски и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов.

Вече са изпълнени приблизително 30% от предвидените по проекта дейности.

За по-малко от 4 месеца са направени над 1.2 млн. куб. м изкопи и над 1 млн. куб. м насипи. Работи се по големи съоръжения, включително водостоци и селскостопански подлези. Работи се и по надлез, по който ще минава пътят за пещерата „Съева дупка“, констатира при обиколката на трасето министърът.

На 27 март тази година стартира изграждането на нови 9.3 километра от автомагистрала „Хемус“ между Ябланица и п. в. „Боаза“. Участъкът ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица – 2 м, водещи ивици и банкети. Ще бъдат построени 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза. Етапна връзка в близост до с. Брестница ще осигурява свързаност с път I-4 Коритна-Белокопитово.

Изпълнител на обекта е Консорциум „ХВП Ябланица“ ДЗЗД. Договорът за проектиране и строителство е на стойност 54 990 000 лв. без ДДС. Строителният надзор осъществява ДЗЗД „Консултанти Хемус 1 – 2016“ с договор на стойност 595 899,10 лв. без ДДС.

В рамките на следващите три години ще бъдат изградени или ще се изграждат 170 км от АМ „Хемус“.

АМ „Хемус“ е от изключителна важност за пътната безопасност и икономическото развитие на Северна България.

Вижте още

Център за Младежи в Риск

admin

Лиляна Павлова: Има напредък в проектирането на „Струма“ в Кресненското дефиле

admin

АПИ: Ще ремонтираме пътищата сериозно след края на март

admin

Напишете коментар