Invest Build Media
Строителство

Преасфалтират цялостно но на етапи бул. България в София

Имаме готовност за цялостно преасфалтиране на бул. „България“, но поетапно. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката на ремонта на трамвайния релсов път и подлеза на бул. „България“ при кръстовището с бул. „Акад. Иван Гешов“.

“Остана един участък на кръстовището на бул. „Акад. Иван Гешов“, заради строителството на метрото, така довършваме в момента. Очаквам до средата на месеца да бъде приключена работата по монтажа на трамвайните релси и да пуснем движението на трамвай №7. Заедно с това ремонтираме и подлеза, който е един от най-големите и в най-тежко състояние. Приключва и този ремонт, очаквам до средата на август и той да бъде готов. За мен е важно да се работи качествено, предупредила съм изпълнителите”, заяви Фандъкова. „Заради дъждовете се налага забавяне в изпълнението на технологичните изисквания. В края на краищата по-важно е да стане качествено“, допълни тя.

По думите й веднага след пускането на трамвая ще бъде затворен за преасфалтиране участъкът на бул. „България“ от бул. „Акад. Иван Гешов“ до бул. „Гоце Делчев“. Ще започнем с преасфалтирането на платното в посока Бояна от метрото до бул. „Гоце Делчев“. Ако успеем да приключим преди края на август, ще асфалтираме и в обратната посока. Ако не успеем, ще оставим обратната посока за следващата година август, защото не можем да си позволим през септември да бъде блокиран бул. „България“, отбеляза Фандъкова.

„Няма изцяло да затваряме булеварда, автомобилите ще се движат в едното платно двупосочно. Благодаря за търпението на хората. Дълги години този булевард не е ремонтиран изцяло. Опитваме се да поддържаме платната чрез кърпене, но това разбира се изисква и ресурс и е доста неудобно. Затова взехме решение, колкото и да е тежко.

Вече направихме цялостно преасфалтиране на „Ботевградско“ и „Цариградско шосе“, както и на други булеварди“, посочи още тя. „Процедурата и за бул. „България“ е за цялостно преасфалтиране, но ще се работи поетапно. Вярвам, че когато хората видят резултата от един участък, ще проявяват повече търпение“, допълни столичният кмет.

Вижте още

78 заповеди за премахване на незаконно надстрояване издадени от ДНСК

admin

Първи небостъргач Тракия Скай ще строят в Пловдив

ivan

Отговорността при нарушения в строителството ще бъде понасяна от повече участници

leni

Напишете коментар