Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Блокчейн технологиите обсъждат на международна конференция в Пловдив

Международна конференция  „Балканско блокчейн сътрудничество“ стартира в конгресния център на Пловдивския панаир днес.

Събитието е организирано от „Етик Финанс“ АД,  „Тех парк Оптела“, „Орфей клуб уелнес“ и ИТ „Академия“ АД.   Участват представители на България, Хърватия и Сърбия. Гостуват и представители на Индийската икономическа търговска организация (ИИТО) от Бангалор, Индия.

Конференцията е посветена на приложенията на блокчейн технологиите в икономиката, туризма, финансите, политиката и други сфери на стопанския и обществен живот.

Сред участниците са проф. д-р Михаил Константинов от „Информационно обслужване“ АД, проф. д-р Ганчо Ганчев от ЮЗУ, Горан Йерас,  председател на Задруга за етично финансиране – Хърватия,  Васил Дъбов – главен блокчейн съветник в „Тех Парк Оптела“ и един от IT  ветераните в България и д-р Асиф Икбал,  президент на ИИТО.

Дискусиите са посветени на особеностите на блокчейн технологиите и тяхното приложение в икономиката, политиката и обществения живот.

Проф. Константинов говори за връзката между блокчейн технологията и електронното гласуване.

Горан Йерас посвети изказването се на приложението на блокчейн във финансите  и особено на етичния елемент, който технологията добавя към банковите операции.

Особен интерес предизвика дискусията за новите туристически платформи, базирани съща на блокчейн технологии.

Вижте още

Перуанско семейство купи 8 апартамента в Ню Йорк

leni

Икономическият министър: Електронното управление е стратегически приоритет за България

ivan

Половината работодатели ще вдигат заплатите догодина

ivan

Напишете коментар