Invest Build Media
Строителство

Продължава ремонтът на ул. Граф Игнатиев в София

Ремонтните дейности по ул. „Граф Игнатиев“ не са завършили в нито една от 11-те зони, на които е разделен обекта, съобщават от Столичната община.

На 29 септември строителната ограда от ул. „Алабин“ е преместена до пл. „Гарибалди“, за да се освободи пространство за свободно пешеходно преминаване, докато се изчаква доставката на специална смес за фугиране покрай релсовия път.

В сряда, 3 октомври, строителната ограда, бе възстановена, защото започна фугиране, което се прави с гореща смес. Освен това в участъка предстои отстраняване на описани от надзора дефекти.

При пл. „Гарибалди“ се изпълняват гранитни настилки в зоната на площада, при релсовия път и кръстовището. В участъка от пл. „Гарибалди“ до пл. „Славейков“ се извършва демонтаж на тротоарните настилки, като е започнало и полагането на новите.

Във всички изброени участъци релсовият път е готов, напълно завършен е и при пл. „Славейков“, където се полагат гранитни настилки. По цялото протежение на ул. „Граф Игнатиев“ се полагат нови трамвайни релси, които са първите в София обемно-закалени и монтирани по специален начин, който осигурява шумо и виброизолация. Производител на релсите е „Фьост Алпине“ Австрия, една от най-големите компании в този сектор.

По ул. „Солунска“ са монтирани осветителните тела и предстои второто фугиране на настилката, съгласно технологията. В участъка от ул. „Г. С. Раковски“ до ул. „6-ти септември“ се извършва нареждане на настилки, релсовият път там също е напълно завършен.

В зоната около църквата „Свети Седмочисленици“ вече са положени около 80% от всички настилки и предстои фугиране. В зоната активно се работи и по релсовия път, като се очаква до две седмици да бъде завършен напълно и да започне полагането на гранитните настилки.

От ул. „Шишман“ до бул. „Васил Левски“ предстои демонтаж на тротоарната настилка, а до седмица релсовият път ще е напълно готов.

В последната зона – от бул. „Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ се изпълняват настилки, а релсовият път е завършен.

На обекта работят различни екипи, между 190 и 200 човека всеки ден.

Вижте още

Павлова: Предлагаме за саниране още 1 млрд. лв., разчитаме на всички партии

admin

Стартира ремонтът на 50 км от пътя Чирпан-Симеоновград

ivan

Завърши аварийно укрепване на подпорна стена по пътя Бяла – Попово

ivan

Напишете коментар