Invest Build Media
Туризъм

Банята в кв. „Овча купел“ ще става център за изследване на спа технологии

Имаме идея да ремонтираме банята в кв. „Овча купел“ и там с научни способи да изследваме различни спа технологии, обяви зам.-кметът на София Тодор Чобанов по време на дискусия по проекта за 7 балнео и спа дестинации.

„Това е една изключително значима за туризма тема – спа туризма. Затова са и общите ни усилия той да се развие по-най-добрия начин. Много се говори в последно време за спа туризъм, много хора сложиха тези табелки на своите обекти, но за нас има още много път да извървим, за да може България да бъде наложена на пазара на спа туризма“, обясни доц. Чобанов.

Той посочи, че в момента една огромна част от изворите в България не се използват. „И нашата мисия е да направим така, че тези, които се използват, да се направят по най-добрия начин. Неслучайно на знамето на София има извори и именно водите са били причина нашите деди да изберат огромното софийско поле за изграждането на този град“, каза още зам.-кметът на София и посочи, че трябва заедно да намерим най-добрата формула за функционирането на тези обекти.

„Успяхме да получим от държавата два затворени отдавна обекти – баните в кв. „Овча купел“ и в кв. „Горна баня“. Идеята е не просто да ремонтираме една красива историческа сграда в кв. „Овча купел“, а да създадем място, където с научни способи ще изследваме различни спа технологии. За да може нашият труд да помогне на инвеститорите да развиват своята дейност. През следващите няколко години можем да започнем и учения на млади специалисти, които след това да могат да работят в спа индустрията на България“, каза още доц. Чобанов.

Вижте още

Почти без промяна останали цените на ваканционните имоти на Черно море

ivan

Ангелкова отчете ръст от 14% в туристическия бранш за първите пет месеца

admin

Авиокомпании настояват за задължителни маски по време на полет

leni

Напишете коментар