Invest Build Media
Имоти и строителство

Ремонтът на Борисовата градина продължава

Около 30 детски площадки са предвидени за тази година в паркове и междублокови пространства на територията на София. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта и възстановяването на Борисовата градина, с който се изгражда и нова детска площадка. На проверката присъства и заместник-кметът на София Мария Бояджийска.

В момента се реализира четвърти етап от цялостното обновяване на парка. То започна през 2012 г. с изграждане на осветление и видеонаблюдение, след като Столичната община получи за управление от държавата парка. След това бе обновен входа откъм езерото „Ариана“.

Сега се ремонтира цялостно площадката с обичаната от поколения софиянци, фигура на слончето, която също се обновява и укрепва. На площадката се оформя цветарник, нова ударопоглъщаща настилка с съоръжения за игра на деца.

Изпълнява се възстановяване на поливната система и се подменят настилките на алейната мрежа. Всичко по ремонта е съгласувано с Института за паметници на културата. Очаква се към средата на октомври месец ремонтът на Борисовата градина да приключи.

Вече е възстановена и обществената тоалетна.

Заедно с ремонти на паркове в момента се изпълняват проекти за детски площадки в различни райони какъвто е в жк „Овча купел 2“, където се извършва цялостна реконструкция на междублокови пространства. Тази година започнахме с два такива в района „Овча купел“. Това означава не само детска площадка, а и алеи и пейки. Ще продължим с тези усилия, каза Фандъкова.

Освен в Борисовата градина детски площадки се предвиждат в парка в Бухово, парк „Света Троица“, парк „Кестените“ в Банкя, като се предвижда и детска площадка в парк „Въртопо“.

В Южен парк – втора част се очаква скоро да започне и изграждането на осветлението. Започва и процедура по избор на изпълнител за първия етап от изграждането на осветлението на Западен парк. Поетапно ще залагаме и цялостно възстановяване на парка, каза също кметът на София.

yordanka-fandykova-borisova-gradina-remont-01 yordanka-fandykova-borisova-gradina-remont-02 yordanka-fandykova-borisova-gradina-remont-03 yordanka-fandykova-borisova-gradina-remont-04

Вижте още

Строител си сложи ограда на спорна градинка в Младост 1

ivan

12 оферти подадени за строежа на един от най-тежките участъци на „Струма“

ivan

170 км от автомагистрала Хемус ще бъдат построени в следващите три години

ivan

Напишете коментар