Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

400 възражения по ПУП на Борисовата градина постъпили за по-малко от месец

Подробният устройствен план на Борисовата градина, изготвен от архитект Атанас Ковачев, ще бъде преработен така, че да се съобрази с желанието на хората. Днес се проведе второто обществено обсъждане на плана. 400 възражения са постъпили за по-малко от месец в направление „Архитектура и градоустройство“.

Приемането на плана е важно за запазване на статута на парка, подчерта главният архитект на София Здравко Здравков, който посочи какво ще отпадне от плана „Ковачев“:

„Да не се допусне ново застрояване и да отпадне предвиденото такова с плана- отпадане на климатичното училище, отпадане на Музея „Зелена памет на София“ и ресторанта, който се предвижда на място на бившето заведение „Тенекиите“ на улица „Архитект Йордан Миланов“, да не се предвижда нова композиционна пред Братската могила, да се преосмисли втората композиционна ос, която е зад метростанция „Васил Левски“.

Проектът предстои да бъде разгледан от районните експертни съвети в трите района „Средец“, „Лозенец“ и „Изгрев“ и да се върне към направление Архитектура и градоустройство с всички забележки, които са разгледани, след което ще отправим препоръки за преработка на плана към екипа на професор Ковачев.

Вижте още

Испанските градини – наслада за окото и душата

leni

„Сервиз за пейки“: Анонимни добротворци тунинговат пейки

leni

Британски архитект е победител в конкурса за нов център на Боровец

ivan

Напишете коментар