Invest Build Media
Инвестиции

АИКБ недоволни от управлението на НЕК

„Ние не знаем в чия полза се управлява НЕК. Но очевидно не се управлява в полза на икономиката, в полза на нашите членове, които дават работа на 82% от наетите и тяхната продукция формира 86% от брутната добавена стойност на страната. Хората, за които работи изпълнителният директор на НЕК не са тези и те са успели да се преборят за неговия пост”. Това коментира пред Нова телевизия председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

Той допълни, че няма промяна в позицията на четирите работодателски организации, с която те излязоха преди месец. С нея те се противопоставиха на неадекватното управление на НЕК.

Велев припомни и  на какво се дължи тяхната позиция. Става дума за търг, при който е оферирана енергия без гарантиран почасов профил. Купува се такава за три месеца напред, а на предния ден получава информация за кой час каква такава ще има.

„Няма друг такъв търг. Когато има такива с отклонения – това се определя със съгласието на продавач и купувач. Докато в случая това отклонение се определя от продавача. Ние настояваме да се направи проверка на тези оферти”, категоричен е Велев.

Той допълни, че подобни случаи водят до изкривяване на икономиката. В момента е обявен нов търг, който според Велев отново облагодетелства определен участник в него.

Вижте още

Азербайджанската СОКАР ще инвестира в газопреносната мрежа на България

ivan

Зелените Оскари отбелязват 10-ти юбилей

galia

Радев: Трябва много по-активно да популяризираме в САЩ възможностите за бизнес

ivan

Напишете коментар