Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции Имоти и строителство

Пуснаха движението по финалната част от новия път Бургас- Слънчев бряг

Вчера, по обяд, беше пуснато движението по финалната част от новия път от Бургас до Слънчев бряг – обходният път на Поморие. Това стана ясно по време на инспекция на новата отсечка на премиера Бойко Борисов с министъра на околната среда и водите Емил Димитров, зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на Бургас Димитър Николов.

С пускането на пътя се изнася транзитното движение между Бургас и Слънчев бряг извън Поморие. „Повишава се безопасността на пътя и се намалява замърсяването на въздуха в града“, обяви премиерът.

Новият обходен път на Поморие бе направен със средства от републиканския бюджет, като инвестицията бе в размер на около 20.6 млн. лв. Изградени са и два селскостопански подлеза, с които ще се улесни достъпът на земеделските стопани до нивите им. По първоначални данни се очакваше пътят да бъде готов още през месец май. Строителството на обходния път на Поморие започна в средата на месец май миналата година.

По думите на Борисов, другата седмица ще започне и строежа на Северния обход на Бургас.

„Така от София, Пловдив или Стара Загора до Бургас ще се стига без светофар“, заяви премиерът.

Новият обходен път ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Изграждането на трасето ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово – Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и в близост до настоящото кръстовище, ще преминава на запад, заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към път I-6 Ветрен – Бургас и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Новият участък ще осъществява връзка със съществуващата пътна мрежа чрез 4 възела. Индикативната стойност за строителството е близо 53 млн. лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет.

Общо осем фирми са подали оферти в процедурата за определяне на изпълнител на строителен надзор и изготвяне на комплексен доклад при изграждането на северния обходен път на град Бургас.

Вижте още

Томислав Дончев призова строителния бранш да инвестира в образование

admin

Спира се ремонтът по „6 септември“ и „Шишман“, ще сменят топлопровод

ivan

Движението в платно на източната дъга околовръстния път тръгва за Гергьовден

ivan

Напишете коментар