Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Индъстри Уоч очаква раздвижване в банковото кредитиране

Раздвижване в банковото кредитиране, предвиждат икономистите от Индъстри уоч. В следващите две години те прогнозират, че хората ще започнат да теглят повече ипотечни и потребителски кредити. В същото време не се очаква нова икономическа криза.

Секторите, които ще се развиват добре в следващите 2 години и ще бележат ръст, са търговията с автомобили, както и складирането на товари и строителството.

Ръст ще има и в още 3 сектора, зависещи основно от износа – това са информационните услуги и технологии, както и производството на автомобили.

Големите компании, обаче, отлагат дългосрочните инвестиции, заради несигурната икономическа среда. В България за последните 5 години ръстът на икономиката е почти 8%. За същото време износът се е увеличил с близо 32%, потреблението обаче се е повишило с едва 6%.

В Европа тенденцията е към повече спестяване и по-малко потребяване. Това се отразява и у нас. Все пак икономистите вещаят, че в следващите 2 години хората ще започнат да харчат повече, както и ще теглят повече кредити. В същото време доходите ще се запазят. Заетостта няма да се увеличава, а пазарът ще започне да се нуждае от повече хора с ниско образование и квалификация.

Вижте още

Lidl са инвестирали на 1 млрд. лв. в България за 13 години

leni

Направиха промени в ръководството на Българския енергиен холдинг

ivan

Къщата на Яворов стана притежание на Столичната община

ivan

Напишете коментар