Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Триъгълна къщичка в гората

Днес ви показваме един интересен проект на архитектурното студио Crump Architects, намиращ се в сърцето на гора в Тасмания, Австралия. Къщата с триъгълна форма е предназначена за синовете на главния архитект на студиото, които обичат да прекарват времето си с приятели сред природата, наслаждавайки се на спиращата дъха околна среда.

Важно е да отбележим, че дървената къща е построена основно от рециклирани материали, включително някои предмети от наскоро унищожения квартален паркинг.

Интериорът на къщата е декорирана с помощта на балтийска борова дървесина и други дървени елементи от местни видове. Присъствието на печка на дърва създава атмосфера на селска къщичка за отдих, изпълнена с много уют и топлина.

Покривът е наклонен под ъгъл от 70 градуса, което е определящо за формата на цялата къща – отразява наклона на обекта и дава един по-разчупен и нестандартен обем на вътрешното пространство. Североизточната фасада е изцяло остъклена, разкривайки приказните природни гледки и осигурявайки необходимото количество слънчева светлина за цялата постройка. От южната страна има допълнителен голям прозорец с място за четене и релакс.

Проектът наречен Crump Treehouse е създаден за деца, но неговите ясни форми, трайни и естествени материали, заедно със стъклени стени, са един невероятен пример за зряла архитектура, която подчертава универсалния характер на добрия дизайн.

Вижте още

Малко известните замъци на Бавария

admin

Главният архитект на София се скара на кметицата на Младост

ivan

Община София търси начин да изгради велоалея по Дондуков

ivan

Напишете коментар