Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Триъгълна къщичка в гората

Днес ви показваме един интересен проект на архитектурното студио Crump Architects, намиращ се в сърцето на гора в Тасмания, Австралия. Къщата с триъгълна форма е предназначена за синовете на главния архитект на студиото, които обичат да прекарват времето си с приятели сред природата, наслаждавайки се на спиращата дъха околна среда.

Важно е да отбележим, че дървената къща е построена основно от рециклирани материали, включително някои предмети от наскоро унищожения квартален паркинг.

Интериорът на къщата е декорирана с помощта на балтийска борова дървесина и други дървени елементи от местни видове. Присъствието на печка на дърва създава атмосфера на селска къщичка за отдих, изпълнена с много уют и топлина.

Покривът е наклонен под ъгъл от 70 градуса, което е определящо за формата на цялата къща – отразява наклона на обекта и дава един по-разчупен и нестандартен обем на вътрешното пространство. Североизточната фасада е изцяло остъклена, разкривайки приказните природни гледки и осигурявайки необходимото количество слънчева светлина за цялата постройка. От южната страна има допълнителен голям прозорец с място за четене и релакс.

Проектът наречен Crump Treehouse е създаден за деца, но неговите ясни форми, трайни и естествени материали, заедно със стъклени стени, са един невероятен пример за зряла архитектура, която подчертава универсалния характер на добрия дизайн.

Вижте още

Царски дворец в Русия отваря отново врати след ремонт за 2 млрд. рубли

leni

Конференция “Дизайн и устойчиво развитие” се провежда в София на 1 март

ivan

Ловна къща в западна Норвегия с жив покрив (СНИМКИ)

Напишете коментар