Invest Build Media
Туризъм и Екология

Българският туристически портал – обновен за 70 хил. лв.

Обновяването на туристическия портал на България е струвало 69 840 лв. без ДДС. Това е отговорът на Министерството на туризма след отправено официално запитване от БГНЕС. Изготвянето на първоначалната версия е възлизало на 1 464 464,00 лв. без ДДС.

„Освен направения редизайн при обновяването на актуалния в момента сайт са включени и редица други дейности като: необходими настройки и програмиране, наливане на цялата информация, създаване на адаптивен/флуиден дизайн, който да позволява лесна навигация и на мобилни устройства и таблети, интеграции с други медии и мрежи, cms – система за управление на съдържанието и други системи и др. Използвани са различни програмни езици, като са разработени и специални модули и системи“, посочват още в отговора си от ведомството.

След като през 2011 година бе представена версията на https://bulgariatravel.org/ – проект, изпълнен по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013, когато все още Министерство на туризма не съществуваше като самостоятелно ведомство (то бе създадено като такова през 2014 г.), през тази година сайтът бе обновен. Новата версия обаче предизвика и недоволството на част от бранша.

В становището си от министерството са категорични, че в разработването на сайта не е използван шаблон (темплейт). Дизайнът е оригинален, авторски, съобразно бранда – лого, цветове, форми и шрифтове. Функционалността също не е на база темплейт, а е изградена на база поставени изисквания и информационна основа съществуващия до момента уебсайт, посочват още от ведомството.

Сайтът е достъпен на 4 езика – български, английски, немски и руски език. От министерството посочиха още, че според потребностите и постъпилите заявки за поддръжка на сайта ще са ангажирани между 1 и 5-ма души.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/business/2020/05/04/obnoviavaneto-na-turisticheskiia-portal-struvalo-70-hil-lv.448456

Вижте още

КЗП следи за коректното обявяване на цените и условията за ползване на услугите по морето

ivan

ДДС революция: Как българските ресторанти залагат на промяната

Сериозен спад на морския ни туризъм под натиска на международния пазар

ivan

Напишете коментар