Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Дом на колела, събран в 6 кв.м

Малките жилища на колела са подвижни домове, които имат за цел да предложат на своите собственици комфорта и всички необходими зони, каквито са и в стационарните домове, побрани в наистина оскъдни пространства.

Малката къща, която ще видим днес е дело на френския производител на мобилни домове Baluchon. По настоящем, къщата е разположена в близост до една конна ферма в Тулуза, Франция, но много често нейните собственици предприемат интересни пътувания, избирайки, както близки, така и по-далечни дестинации.

Къщата е построена върху основа от ремарке, а общата й площ е само 6 м². Екстериорът е пленяващ и много интересен. Цялата външна част е покрита с дървени летви в два цвята – естествено кафяви и бели. Забелязваме и други интересни детайли от екстериора, като например кръглите прозорци и двукрилата стъклена врата, които осигуряват на интериора изобилие от естествена светлина.

Въпреки оскъдната площ, с която разполага подвижната къща, в нея са подсигурени всички удобства, които са нужни на двама души, за да си прекарат добре, където и да отидат и колкото и време да останат. Вътре откриваме дневна, компактна кухня с трапезария, баня и втори етаж, където е разположена спалнята и до която се стига чрез изкачването на красиви дървени стъпала, които играят ролята и на рафтове за съхранение.

В интериора също е използвано дърво за облицоването на стените, което внася допълнителен уют и създава едно незаменимо „ръстик“ усещане, което много подхожда на такъв тип къщи. Забелязваме наличието и на камина, която създава естествена топлина и допълва цялостната „селска“ идилия, която предлага този дом на колела.

Домът е изработен от материали на местно ниво, както и всички останали красиви домове на Baluchon. Те се доставят само във Франция, поради желанието на компанията да ограничи въглеродните емисии.

Вижте още

Архитектурната камара смята, че Пламен Георгиев няма вина за терасата си

ivan

Съвети от психолози – кой цвят е най-подходящ в зависимост от стаята

leni

Ремонтират детското отделение на Пирогов с нов дизайн

ivan

Напишете коментар