Invest Build Media
Имоти и строителство

Имотният пазар се дигитализира

Извънредната ситуация, предизвикана от пандемията от COVID-19, има и позитивни последици върху пазара на недвижими имоти. Вече са налични все повече технологични решения, насочени към дигитализирането на пазара.

Kонсултантска компания за имоти разказва как е въвела система, която позволява по-голяма част от стъпките, свързани с покупката на жилище, да се правят от вкъщи. Като подобни стъпки предприемат почти всички от бранша.

“Пазарът на имоти по цял свят винаги е бил относително консервативен. Ситуацията днес ни дава възможност да ускорим дигитализацията и да концентрираме усилия върху по-бързо въвеждане на технологични решения. Нашите купувачи вече могат да депозират желания от тях имот онлайн, директно през сайта. Внедряването на бутона за депозит е една от новостите, които направихме, за да предложим онлайн платформа, максимално лесна и достъпна за потребителите”, казва Люба Атанасова.

От компанията са въвели и система за дистанционно сключване на предварителен договор. Огледите на имоти все по-често са виртуални с реално и детайлно представяне пред купувачите. Към всяка оферта на сайта на компанията има опция за директна връзка с консултанта по желания имот.

Иновациите включват и моментна справка за това дали цената на даден имот е по-висока или по-ниска от средната за района, както и потенциалната печалба от жилището при отдаване под наем. Размерът на кредита, необходим за покупката на желания имот, също се изчислява автоматично онлайн.

“Клиентите ни са свикнали да получават информация за всички тези данни на лични срещи с консултантите. Именно заради това се стремим да продължаваме да сме полезни и да осигуряваме най-важното за тях дистанционно”, казва още Люба Атанасова.

Очакванията на брокерите са много от въведените в момента решения да се превърнат в норма за бизнеса след края на кризата с COVID-19.

Вижте още

През юни стартира ремонтът на булевард Дондуков

ivan

Регионалното министерство не приема вина за наводнението в „Аспарухово“

ivan

Две нови автогари ще строят в Стара Загора

admin

Напишете коментар