Invest Build Media
Имоти и строителство

Ще се строи нова детска болница

Промяна относно строежа на новата детска болница – взето бе решение старото скеле в двора на Александровска болница да бъде съборено, а на негово място да бъде построена чисто нова сграда.

„С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро в клъстер от други болници, в паркова среда“, каза той след среща с представители на протестиращи срещу строежа на Националната многопрофилна детска болница.

По време на разговора премиерът Борисов е подчертал, че постройката, проектирана през 70-те години на миналия век, ще бъде съборена и на същото място ще се изгради нова модерна педиатрична болница, в която ще бъде гарантиран достъпът на специалисти и от съседните високоспециализирани лечебни заведения.

Премиерът Борисов е посочил, че очаква от представителите на организациите в хода на работните процедури да му предоставят предложенията си и архитектурните решения.

„Аз много ценя работата на архитектите, тъй като да намериш общото между инженерното и архитектурното решение е голям талант и вие го знаете“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

По време на срещата представителите на различни организации са благодарили на премиера Борисов и правителството за взетото решение за осигуряване на специализирана болница за малките пациенти.

В срещата са участвали и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Вижте още

Без машинисти и енергийно ефективни са новите влакове за третата линия на метрото

ivan

17 хил. лв. на апартамент излиза санирането

admin

Стари участъци на магистрали може да бъдат затворени след 3-4 години заради опасни мостове

ivan

Напишете коментар