Invest Build Media
Имоти и строителство

Ще се строи нова детска болница

Промяна относно строежа на новата детска болница – взето бе решение старото скеле в двора на Александровска болница да бъде съборено, а на негово място да бъде построена чисто нова сграда.

„С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро в клъстер от други болници, в паркова среда“, каза той след среща с представители на протестиращи срещу строежа на Националната многопрофилна детска болница.

По време на разговора премиерът Борисов е подчертал, че постройката, проектирана през 70-те години на миналия век, ще бъде съборена и на същото място ще се изгради нова модерна педиатрична болница, в която ще бъде гарантиран достъпът на специалисти и от съседните високоспециализирани лечебни заведения.

Премиерът Борисов е посочил, че очаква от представителите на организациите в хода на работните процедури да му предоставят предложенията си и архитектурните решения.

„Аз много ценя работата на архитектите, тъй като да намериш общото между инженерното и архитектурното решение е голям талант и вие го знаете“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

По време на срещата представителите на различни организации са благодарили на премиера Борисов и правителството за взетото решение за осигуряване на специализирана болница за малките пациенти.

В срещата са участвали и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Вижте още

Жилищното строителство върви нагоре, но остава под миналогодишните нива

admin

Запазват паважа на софийския булевард „Дондуков“

ivan

Общини могат да кандидатстват по ОП „Околна среда“ за ремонт на язовири

admin

Напишете коментар