Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Идеалното антре – как трябва да изглежда?

Тъй като антрето не е основна част от апартамента, много хора се отнасят към него с пренебрежение.

Не ви ли се е случвало да влезете в нечий дом и да се усетите в изключително комфортна атмосфера. Това е така неслучайно. Помислено е върху няколко ключови компонента от антрето.

1. Място за съхраняване на вещи
Антрето е визитната картичка на апартамента. Поради това там трябва да цари ред. В зависимост от размерите на антрето, изберете подходящи мебели за съхранение на вещи.

2. Зона за почивка
Съгласете се, че в едно антре трябва да има поне стол, на който да седнете и да се обуете.

3. Огледала
В един апартамент трябва да има поне две огледала – едното е в банята, а другото в антрето. Ако игнорирате това правило, то ще ви се наложи постоянно да отскачате до банята.

4. Използвайте светли цветове
Светлите цветове изпълняват същата роля като огледалото – те зрително разширяват помещението и го правят по-приветливо. Освен това атмосферата става по-лека. Избавя ви от усещането за теснота.

5. Място за ключовете
Нищо не може да нервира човек така, както да забрави къде си е сложил ключовете. Започва една суетня, която категорично провокира стрес.

6. Кошница
Слабо място на всяко антре е лошата организираност. Сложете една кошница или кош в антрето и няма да ви дразни безпорядък отсега нататък.

7. Осветление
Ако грамотно изберете осветителните тела, можете да се радвате не само на уютно антре, но и на усещане за простор. Помислете за поне няколко лампи.

8. Стил минимализъм
В антрето е важно да цари ред и чистота. Можете да облекчите живота си, като разположите там само нужните функционални предмети с подбрани габарити.

9. Ярки детайли
Ако искате да покажете оригиналност и от прага да зададете тон на целия апартамент, то използвайте в антрето ярки детайли.

Вижте още

Архитектът Ян Геел предлага удължаване на пешеходните зони и велоалеите в София

ivan

Музей на сладоледа откриха в Ню Йорк

admin

Кои са най- скъпите сгради в Европа?

viktoria

Напишете коментар