Invest Build Media
Туризъм и Екология

Забраниха круизните кораби на Сейшелите до 2022 г.

Сейшелите забраниха на всички круизни кораби да акостират край бреговете им до 2022 г.

Малката островна нация, която се намира край бреговете на Източна Африка, в западната част на Индийския океан, наложи двугодишната забрана заради опасения около разпространението на COVID-19, съобщава T+L.

Забраната на круизните кораби влиза в сила незабавно и ще продължи до края на 2021 г., според Дидие Догли, министър на туризма, гражданската авиация, пристанищата и морските води на страната.

Той добавя, че вирусът е оказал значително влияние върху туризма. Докато на Сейшелите са регистрирани само 11 потвърдени случая, според университета Джонс Хопкинс, островите са популярна туристическа дестинация, привличаща хора от цял ​​свят.

Населението на Сейшелите е около 96 000 души, според американския държавен департамент.

„Органът за пристанища на Сейшелите оценява факта, че правителството е взело разумно решение за смекчаване на въздействието, което COVID-19 може да окаже в средносрочен план“, казва Рони Брут, главен изпълнителен директор на пристанищното управление на страната, според NPR.

Той добавя: „Трябва да се отбележи, че круизната индустрия е основен катализатор на разпространението на COVID-19 по света.“

Забраната идва, след като няколко американски круизни кораба удължиха спирането на операциите си през лятото и дори през есента.

Princess Cruises отмени всички плавания в Аляска, както и европейските и трансатлантически круизи до ноември.

Disney Cruise Line обяви, че няма да възобновява плавания до юли.

От Carnival Cruise Line пък посочиха, че възнамеряват да възобновят операциите си на 1 август с осем кораба в Северна Америка.

Вижте още

Променливи водни условия през следващите дни

Хотелите с най-много звезди по морето са заети за юли и август

ivan

7 от най-известните сгради в Дубай

leni

Напишете коментар