Invest Build Media
Туризъм и Екология

Директни полети от София до Ню Йорк ще започнат през 2017 година

Директни полети София – Ню Йорк тръгват от догодина. Плановете на българската авиокомпания BH Air, която вече е получила разрешение от американското правителство, е да осъществява редовни и чартърни полети до летище „Джон Кенеди“ в Ню Йорк. Извършени са и тестови полети, заявиха от авиокомпанията.

Паралелно с това Терминал 1 на летище София ще бъде ремонтиран, след като летище София бъде отдадено на концесия, съобщи транспортният министър Ивайло Московски. От авиокомпанията BH Air прогнозират, че могат да започнат палети от началото на следващата година.

„Авиокомпанията е одобрена в пълен обем. Както за редовни полети, така и за чартърни полети. И са извършени тестови полети до Щатите, направени са всички стъпки, самолетът е налице, извършени са всички процедури по получаване на оперативни разрешения. Бяха направени постъпки за получаване на слотове към летище „Кенеди“, заяви Янко Иванов, изпълнителен директор на BH Air.

„То така е заложено в инвестиционната програма на бъдещия оператор на летището, е заложено една от основните части от инвестиционните мерки, които трябва да се вземат за летището, именно е реновиране на Терминал 1“, категоричен бе транспортният министър Московски.

Вижте още

Скритото съкровище под улиците на Москва

leni

Почивка в дивата джунгла (СНИМКИ)

leni

Как туристическите дестинации се подготвят за сезона по време на пандемия?

leni

Напишете коментар