Invest Build Media
Туризъм и Екология

Пиян кмет в Перу се престори на мъртъв, за да не бъде арестуван

Кмет на един от районите в перуанската провинция Кастровирейн в западните части на страната влезе в ковчег и се престори на мъртъв, за да не попадне в нарушаване на полицейския час и други карантинни мерки, съобщи местният вестник „Комерсио“.

Според медията, вечерта на 18 май шефът на района Тантара Хайме Роландо Урбина Торес пийвал с приятели, когато от националната полиция дошли на проверка. Той се опитал да се скрие в ковчег, така че полицията да остане с впечатлението, че е мъртъв от коронавирус. Останалите направили същото.

По-късно в медиите се появи снимка на Урбина Торес, легнал в открит ковчег, с маска на лицето.

Carolyn Bongiorno@caroaber

Peru mayor plays dead as police arrest him for breaking lockdown https://mol.im/a/8343297  via @MailOnline

Peru mayor plays dead as police arrest him for breaking lockdown

Jamie Rolando Urbina Torres, mayor of a small town in Peru, jumped into an open casket and tried to play dead on Monday night when police arrived to arrest him for breaching lockdown.

dailymail.co.uk

Виж другите туитове на Carolyn Bongiorno

Полицията обаче не се хванала на въдицата. Урбин Торес и приятелите му били задържани и отведени в полицейското управление. Както бе отбелязано, шефът на района бил доста напред „с градусите”.

В същото време местните жители обвиниха шефа на района, че не приема насериозно ситуацията с коронавируса и не предприема мерки за борба с инфекцията. Един от местните жители каза пред изданието, че от 54-дневна карантина Урбина Торес е била в Тантара само осем дни. Самият ръководител на района отхвърля тези твърдения и заявява, че е напуснал района само за разрешаване на проблеми.

Общо в Перу са открити над 100 000 случая на COVID-19, 3024 души са загинали, повече от 40 000 са излекувани. До 24 май страната е в карантина, но в повечето региони вече бяха намалени полицейските часове.

Adahzionblog@Adahzionblog

Jamie Rolando Urbina Torres, the mayor of a small town in Peru, lay in a coffin and pretended to be a dead Coronavirus patient to avoid being arrested.

Преглед на изображението в Twitter

Вижте още

Хванаха интересен „турист” на границата между САЩ и Канада

viktoria

Ангелкова: България да стане устойчива туристически дестинация в Югоизточна Европа

ivan

Словения си докарва много нови туристи заради Мелания Тръмп

ivan

Напишете коментар