Invest Build Media
Туризъм и Екология

Снеговалежи и виелици днес в цялата страна

В източната част на България днес ще духа и силен вятър с пориви до 22 метра в секунда. От агенция „Пътна инфраструктура“ призовават шофьорите да не тръгват на път, ако автомобилите им не са пригодени за зимата и да шофират със скорост, съобразена с условията на пътя.

В София 115 снегопочистващи машини обработват пътните платна срещу заледяване. През нощта са извършени частични обработки на опасни и стръмни участъци в планинските райони „Витоша“ и „Панчарево“.

В момента продължават обработките по улици и булеварди, по които се движи масовият градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове във всички райони на столицата, както и по Южната дъга на околовръстния път. Градският транспорт се движи по всичките си линии.

Над 3000 машини за снегопочистване дежурят по пътищата в цялата страна. Заради обилен снеговалеж е забранено движението на тежкотоварни автомобили през Троянския проход. Забранено е и движението на камиони с ремаркета и полуремаркета по пътищата Батак-Доспат и Белово – Юндола.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова каза, че машините за почистване на сняг са в готовност. Тя заяви още, че за несвършена работа, фирмите, ангажирани за почистване, подлежат на санкции.

Машините са оборудвани със соли против заледяване. Всички са в готовност по думите на Фандъкова. Снегопочистващите машини ще дежурят цял ден.

Тя припомни на гражданите на София, че собствениците на сгради, магазини и офиси имат ангажимента да почистят пред своите сгради. От инспектората следят за почистването в столицата.

Фандъкова призова шофьорите да карат внимателно.

Вижте още

Румен Драганов: Кризата в летния туризъм е здравословна

ivan

Българин строи туристически комплекс на о. Занзибар

Арестуваха чилиец, който унищожил статуя на Великденските острови

leni

Напишете коментар