Invest Build Media
Туризъм и Екология

Премиерът Борисов прие йорданска принцеса, говориха за туризъм

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с Генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН (СОТ) д-р Талеб Рифай и с принцесата на Йордания Дана Фирас, която е президент на Петренския национален тръст – най-старата йорданска неправителствена организация за опазване и защита на културното наследство. Двамата са в България за участие в Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм, чийто домакин е София.

„2016 г. е най-силната за туризма в страната ни и в голяма степен това се дължи на факта, че правителството определи сектора като национален приоритет”, посочи по време на срещата премиерът Борисов. Той отбеляза, че като държава с хилядолетна история и наследство от древни цивилизации, в България са направени уникални археологически открития и са регистрирани голям брой исторически паметници, седем от които са в Списъка на ЮНЕСКО на световното материално културно наследство.

Министър-председателят изтъкна усилията, положени през последните години в България за реставрацията и съхраняването на редица обекти, което създава нови възможности за развитие на културния туризъм на местно, регионално и национално ниво и го превръща във фактор на икономическия живот.

Според премиера Борисов Международният конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм в София е изключителна възможност публичният и частният туристически сектор да представят и споделят мнения, опит и добри практики в разработването на стратегии, които насърчат нови форми на туризъм и да улеснят междукултурния диалог в света.

borisov-turizym-princesa

Вижте още

Откриха серия от нарушения в курорта Елена

ivan

Рекламираме България като дестинация на билбордове в Америка

ivan

От 15 юли Малдивите отново ще посрещат туристи

viktoria

Напишете коментар