Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Най-скъпият имот в Израел беше купен от Роман Абрамович

Десетият най-богат руснак Роман Абрамович купи най-скъпия имот в историята на Израел.

Той се намира в Херцлия Питуах – елитното северно предградие на Тел Авив, приютило множество резиденции на посланици.

Абрамович е платил рекордните 64.5 млн. долара (226 млн. шекела) за имота според източник, близък до сделката.

Изданието Globes съобщава, че тя е сключена малко преди световната коронавирусна пандемия да спре нормалното функциониране на икономиките.

Смята се, че имотът е с площ около 9 500 квадратни метра.
Основната част от него е къща, принадлежала на британския хеджфонд миниджър Алън Хауърд, който стои зад Brevan Howard Asset Management.

Предишният собственик я е купил за 9 млн. долара, като е вложил огромни средства в подобрения и разширяване на парцела от 6 500 квадратни метра до 9 500 квадратни метра, включително в изграждането на две нови сгради по проект на архитекта Орли Шрем.

Имотът разполага с тенис корт и басейн със специална платформа, която се превръща в зона за партита и различни мероприятия.

Това не е единствената имотна сделка на милиардера в Израел през тази година. През януари Globes съобщи, че той е купил сграда на брега на Тел Авив за 57 млн. долара от френския бизнесмен Доминик Романо.

Смята се, че милиардерът възнамерява да я превърне в хотел. Пететажният имот обхваща 6 500 квадратни метра и има права за строеж за допълнителни 12 000 квадратни метра.

Роман Абрамович получи израелско гражданство през 2018 г. Според най-новата класация на сп. Forbes той е десетият най-богат руснак със състояние от 11.3 млрд. долара.

Средствата му идват от дяловете му в стоманения гигант Evraz и в производителя на никел и паладий Nornickel. Той притежава втората най-голяма яхта в света и е собственик на футболния отбор Челси.

Вижте още

46 000 първокласници ще получат 250 лв. помощ за новата учебна година

ivan

237 обекта на спешната помощ ще бъдат обновени със 163,5 млн. лв.

ivan

80 коли за 1,3 млн. лева ще наеме НСО за българското председателство на Евросъюза

ivan

Напишете коментар