Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Най-скъпият имот в Израел беше купен от Роман Абрамович

Десетият най-богат руснак Роман Абрамович купи най-скъпия имот в историята на Израел.

Той се намира в Херцлия Питуах – елитното северно предградие на Тел Авив, приютило множество резиденции на посланици.

Абрамович е платил рекордните 64.5 млн. долара (226 млн. шекела) за имота според източник, близък до сделката.

Изданието Globes съобщава, че тя е сключена малко преди световната коронавирусна пандемия да спре нормалното функциониране на икономиките.

Смята се, че имотът е с площ около 9 500 квадратни метра.
Основната част от него е къща, принадлежала на британския хеджфонд миниджър Алън Хауърд, който стои зад Brevan Howard Asset Management.

Предишният собственик я е купил за 9 млн. долара, като е вложил огромни средства в подобрения и разширяване на парцела от 6 500 квадратни метра до 9 500 квадратни метра, включително в изграждането на две нови сгради по проект на архитекта Орли Шрем.

Имотът разполага с тенис корт и басейн със специална платформа, която се превръща в зона за партита и различни мероприятия.

Това не е единствената имотна сделка на милиардера в Израел през тази година. През януари Globes съобщи, че той е купил сграда на брега на Тел Авив за 57 млн. долара от френския бизнесмен Доминик Романо.

Смята се, че милиардерът възнамерява да я превърне в хотел. Пететажният имот обхваща 6 500 квадратни метра и има права за строеж за допълнителни 12 000 квадратни метра.

Роман Абрамович получи израелско гражданство през 2018 г. Според най-новата класация на сп. Forbes той е десетият най-богат руснак със състояние от 11.3 млрд. долара.

Средствата му идват от дяловете му в стоманения гигант Evraz и в производителя на никел и паладий Nornickel. Той притежава втората най-голяма яхта в света и е собственик на футболния отбор Челси.

Вижте още

Дават допълнително 2 млн. лв. за модернизиране на кабинетите по природни науки в училищата

ivan

Очакват се масови фалити в транспортния бизнес

leni

50 млн. лева ще бъдат похарчени за обучение на нискообразовани заети лица

ivan

Напишете коментар