Invest Build Media
Имоти и строителство

Министър Аврамова: Строителният сектор е в пълна мобилизация

До дни водният режим в Перник може да бъде премахнат. Строителството в България не е спирало заради коронавируса.

Това заяви в предаването „Събуди се“ на Nova.tv министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

„Ако други сектори на икономиката в България са прекъснали или са имали затруднения, то строителството е секторът, който е в пълна мобилизация. Не само строителните фирми, които имат големи обекти, но и Агенцията „Пътна инфраструктура“ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството са в пълна мобилизизация за администриране на целия процес“, обясни Аврамова.

Тя каза още, че се извършват ремонтни дейности в участъка от 13-и до 20-и км на магистрала „Тракия“, които ще приключат до края на юни. Текат ремонти и на магистрала „Хемус“, лот 3.1 на АМ „Струма“, тунел „Железница“, АМ „Европа“ и други.

Министър Аврамова съобщи, че се извършват строителни дейности от 19-и до 37-ми километър на магистрала „Хемус“, които могат да доведат до затруднения в пътуването до Варна.

По думите ѝ епидемията от коронавирус е попречила да бъде направен анализ на ситуацията след въвеждането на ТОЛ системата. „Това, което сме констатирали като проблем, е обхватът ѝ. Към момента включени в ТОЛ системата са автомагистрали и първокласни пътища. Има области в България, които нямат нито един първокласен път“, коментира регионалният министър.

Аврамова поясни, че ще се водят преговори с превозвачите за промяна на обхвата на системата.

По думите ѝ в следващите дни има предпоставка ВиК – Перник да предложи премахване на водния режим в града. Това трябва да стане с разрешение от министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

Вижте още

Разрешиха строежа на 220-метровата Парадайз тауър в София

ivan

Окончателният завършек на автомагистрала Струма ще дойде след пет години

ivan

Официално стартира строителството на завода на Мултивак в Божурище

admin

Напишете коментар