Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Сделка 16 млрд. долара е вече под въпрос

Френският гигант в сферата на луксозните стоки LVMH договори в края на 2019 г. покупката на американската бижутерийна компания Tiffany. Сделката се оценяваше на 16.2 млрд. долара, но към момента изглежда все по-несигурна, пише Ройтерс.

Това се случва, след като от LVMH наскочиха среща на Борда на директорите си за утре (4 юни), за да дискутират сделката, посочват от WWD.

Публикацията посочва, че ръководството на френската компания е изразила притеснения за сделката на фона на протестите в САЩ, както и влиянието на коронавируса върху икономиката и покупкателната способност на населението отвъд океана.

От LVMH също така се съмняват във възможностите на Tiffany да покрие дълговете си преди финализирането на придобиването.

Акциите на Tiffany отчитат спад от 1% днес до ниво от 116 долара за брой. Сделката трябваше да се осъществи при цена от 135 долара за всяка акция.

Основаната през 1837 г. Tiffany отчита спад на приходите и печалбите си през последните години, като причините за това са войната на мита между Вашингтон и Пекин, както и разходите по навлизането в Китай.

Вижте още

Справка за изплатени извънтрудови доходи от днес на сайта на НАП

ivan

Може да получим 2,2 млн. евро обезщетение за миналогодишните наводнения край Бургас

ivan

Изтича срокът за оферти за изграждането на системата за тол-такси

admin

Напишете коментар