Invest Build Media
Имоти и строителство

Общинският съвет на Пловдив се отказа от строителството на Сахат тепе следствие на протест

След граждански протест, общинските съветници в Пловдив изтеглиха от дневния си действие, което предвиждаше да се разреши строителство на Сахат тепе.

Намерението на общината в Пловдив бе да използват 540 кв.м на върха на тепето с гледка към Стария град за строеж на ресторант, като в замяна на това евентуалният собственик има задълженията да поддържа състоянието на алеите и местността около него.

Тази сутрин, непосредствено преди заседанието на Пловдивския общински съвет, десетки граждани се събраха на протест пред Дома на културата. Протестиращите настояха администрацията да оттегли предложението си или съветниците да не гласуват, докато не се проведе обществено обсъждане. Изразиха и недоволството си, че кметът Здравко Димитров не изпълнява предизборното си обещание по важните за Пловдив въпроси, а именно- първо да се допитва до гражданите.

„От години настояваме общината да се грижи за запуснатия, но красив, исторически и автентичен хълм. Растителността му е системно неглижирана, кошчетата не се изхвърлят редовно, старите счупени пейки не се подменят“, посочват протестиращите

След протеста, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, предложи на общинския съвет точката от дневния ред да бъде отложена, докато не се организира обществено обсъждане.

„Редно е да се вслушаме в гласа на хората,“ заяви Стаменов, цитиран от сайта „Под тепето“.

 

Вижте още

Няма рискови нива на язовири на територията на столицата

ivan

Дават 2 години гаранция на пътната маркировка в София с нова технология

admin

През третото тримесечие на 2020 г. ръст на сделките с имоти в големите градове

Напишете коментар