Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции Имоти и строителство

Инвеститор търси място за построяване на втори Хонг Конг

Инвестиционната компания RECAS търси място за строителството на нов мегаполис за онези жители на острова, които искат да го напуснат в разгара на политическите вълнения.

Това ще е мегаполис със собствена социалноикономическа и политическа система, интегрирана в законодателството на държавата, на чиято територия ще бъде изграден, разказват stroiteli-bg.com. „Искаме да даден възможност на жителите на Хонг Конг да го напуснат, като в същото време запазят досегашния си начин на живот и продължат да градят кариера и семейство в демократична и свободна държава”, казва собственика на компанията Иван Ко в интервю за The Telegraph. За целта Ко е основал нова компания – Victoria Harbour Group. Тя вече търси свободна земя в развитите държави.

Намеренията са теренът да бъде избран още тази година, а строителството да започне най-късно през следващата. Средства за реализирането на проекта вече се събират от инвеститори от Хонг Конг и Силициевата долина. Останалите ще бъдат събирани в етапа на проектиране.

Към момента се водят преговори с правителствата на четири държави, като първата е Ирландия. Първата среща инвеститорите трябваше да проведат през февруари, но тя беше отложена заради карантината.

Половината от новия мегаполис е да бъде заселен с мигранти от Хонг Конг, а другата – от местни жители. Общо те не трябва да надвишават 2 млн. души.

Вижте още

Приключи ремонтът на платното за Бургас на магистрала Черно море

ivan

Най-високата сграда в Израел ще бъде спираловиден небостъргач

leni

Ще строят нова сграда за Европейския парламент в Брюксел

ivan

Напишете коментар