Invest Build Media
Имоти и строителство

Официално стартира строителството на завода на Мултивак в Божурище

Официално стартира строителството на новото предприятие на германския гигант за опакавъчни машини Multivac в Индустриална зона „Божурище“, съобщава „Градът“. Инвеститор е българското представителство „Мултивак България Продакшън“ ЕООД

Инвестиционният проект предвижда изграждане на предприятие за високотехнологично производство на части и модули за опаковъчни машини в Икономическа Зона София-Божурище, включващо производствен корпус, складова и логистична база, център за професионално обучение и квалификация и офисна част. Ще бъде разкрит и център за консултантски и споделени услуги в сферата на информационните технологии и снабдяването.

На церемонията присъстваха заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, изпълнителният директор на Национална компания Индустриални зони Стефан Стайков, представители на висшето ръководство на компанията, на община Божурище и др.

Инвестицията на „Мултивак“ в България е знак за добрия бизнес климат в България и положителна оценка за макроикономическата и финансова стабилност в страната. Това каза заместник-министърът на икономиката Любен Петров при полагането на първа копка на производственото предприятие.

„За нас е чест, че България бе предпочетена в оспорвана конкуренция с още няколко държави от региона за реализацията на тази инвестиция. Проектът получи пълната подкрепа и съдействие на Министерство на икономиката“, допълни заместник-министърът.

На 5 юли 2016 „Мултивак България Продакшън“ получи сертификат за инвестиция Клас „А“.

В рамките на проекта в България МУЛТИВАК ще доразвие центъра за споделени ИТ услуги, който работи от 2015 г. и центъра за стратегическо снабдяване. В следващите години ще бъде развит и R&D департамент.

През 2015 год. компанията стартира инициативи за привличане на млади специалисти в областта на машиностроенето, ИТ технологиите и пр., които чрез стаж в компанията да придобият опит и да продължат професионалното си развитие именно в МУЛТИВАК.

„Мултивак“ е световен лидер във вакуумното опаковане с 60% пазарен дял в света. Компанията всяка година отбелязва двуцифрен ръст.

Вижте още

Стартира сериозен ремонт на Аспаруховия мост във Варна

ivan

Стотици незаконни обекти се появили в Слънчев бряг

admin

Двойно увеличение на въведените в експлоатация жилищни сгради за тримесечие

ivan

Напишете коментар