Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Какво е условието, за да си купите къща за 1 евро в Южна Италия?

Искате да си купите къща в Италия, с красива гледка, в крайбрежния италиански град Таранто, в южния регион Пулия? Е, имате тази възможност, защото в това градче се  предлагат жилища на символична цена от 1 евро, пише pariteni.bg.

През последните години в Италия редица опустяващи села приложиха примамлив маркетингов трик – продажба на имоти на символична цена, обикновено за 1 евро.

Какво е единственото важно условие, за да се сдобиете с къща за 1 евро?

Трябва да се ангажирате за определен срок да реставрирате придобитите имоти, като проектът за това как ще изглежда сградата трябва да бъде одобрен от съответната община.

Консулът по културно наследство на Таранто Франческа Виджиано обяви, че на изкушаващо ниската цена се предлагат общински имоти в старата част на населеното място.

Такъв е случаят с оферта в друг град – Самбука, където дом се предлагаше на цена от 1 евро.

Целта на местното управление е да реши проблема с обезлюдяването на региона. Местността се намира в южната част на остров Сицилия и е наричана „земен рай“, но това не е било достатъчно, за да спре много хора да изберат големите градове. Предприетата политика цели да привлечe жители в Самбука.

Условието е новите собственици да инвестират в имота 15 000 евро. С тази сума трябва да осъществят наложителни ремонти в рамките на три години, тъй като някои изоставени къщи се саморазрушават. Сега този подход за първи път се предлага в по-голямо населено място. Целта на инициативата в Таранто е сградите да бъдат поддържани и животът да бъде върнат в стария град.

Първоначално за продажба са обявени 15 сгради в Таранто на цена от едно евро. На по-късен етап повече имоти може да бъдат предложени на същата цена.

Южният италиански регион Пулия се слави с кулинарните си деликатеси, каменната архитектура и живописни крайбрежни градчета. Областта обаче е доста бедна, в сравнение с други региони в Италия. Офертите за едно евро са само част от плановете на града за възстановяване.

„Имаме голямо пристанище, така че има план за преход във всичко, включително инвестиции.Това е нов живот за града“, казва Франческа Виджиано.

Най-популярната сграда в Таранто е Кастело Арагонезе, масивно укрепление, изградено през 15-и век. Заслужава си да бъде разгледан и храмът на Посейдон, датиращ от 6 век пр. н. е.

Вижте още

Най-новата реклама на Disney за Коледа ще ви просълзи (ВИДЕО)

Изчезнал е собственикът на китайската империя Alibaba?

Гран При за проф. Александър Янков на Националните правосъдни награди

ivan

Напишете коментар