Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

По-богат и от Мъск – най-богатият индиец

Как той се нареди сред най-богатите хора в света?

Състоянието на най-богатия човек в Индия Мукеш Амбани надхвърли 71 милиарда долара и той се издигна на осмо място в списъка на милиардерите в света, като изпревари основателя на Tesla Илон Маск, съобщават Bloomberg и БГНЕС.

Амбани стана единственият азиатски магнат в класацията на десетте най-богати хора в света. Според индекса на Bloomberg Billionaires, сега той се нарежда след Джеф Безос, Бил Гейтс, Бернар Арно, Марк Зукърбърг, Стив Балмер, Уорън Бъфет и Лари Пейдж.

От началото на годината Амбани увеличи богатството си с повече от 12 милиарда долара. Това се дължи на увеличението на стойността на акциите на контролираната от него холдингова компания Reliance Industries. Конгломератът включва предприятия, занимаващи се с енергетика, нефтопродукти, текстил, природни ресурси, търговия на дребно и телекомуникации в цяла Индия.

Благодарение на Ambani, Индия тази година е извършила над 12 процента от транзакциите в Азиатско-Тихоокеанския регион. Милиардерът беше в списъка на десетте най-богати хора в света, след като забогатя с 3,9 милиарда долара за ден. През юни Reliance Industries обяви продажбата на 24,7% дял в Jio, 4G услуга, за 15,2 милиарда долара.

Вижте още

Разговорите с Македония и Сърбия сега достигат 12 лв. на минута

ivan

Българският износ нараства с 6,3% през първото полугодие

ivan

Спестявания за старини: Как да ги съберем?

Напишете коментар