Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Имоти и строителство

Има ли приложения, с които можете да видите как би изглеждал ремонта ви?

Хората, които са имали досег с работа по интериорен дизайн, независимо дали това е било професионално или любителски, със сигурност знаят колко трудно и времеемко начинание е това.

Никога, при подобна работа, не са изключени разочарования- от избора на цвят за стените, до аксесоарите, мебелите, облицовките, пода или крайният резултат и неправилното комбиниране на всичко изброено.

Ако обаче вече ги виждате пред себе си, обикновено е късно за промени. Или по-скоро скъпо.

Ето защо би било супер да пробвате най-различни варианти за обзавеждане и цветове на една стая, преди в действителност да се заемете с ремонта ѝ.

Добрата новина е, че това е напълно възможно. Представяме ви 5 приложения за 3D интериорен дизайн, които възможно най-ясно ще визуализират онова, което за момента е само в главата ви.

Design a Room

Design a Room е доста добро приложение за тези, които биха искали да си поиграят с цветове, текстури и облицовки и различни комбинации от подови настилки, стени, тавани, шкафове и други.

Създадено от Armstrong (най-голямата фирма за производство на подови настилки в САЩ), приложението ви позволява или да качите снимка на собствената си стая, или да изберете такава от тяхната галерия, която след това да променяте по свой вкус.

Ако решите да действате по втория начин, можете да изберете и конкретен стил, който ви интересува – от традиционен до съвременен. В случай че не сте сигурни, можете просто да изберете „еклектика“, който по същество е комбинация от всички останали.

Ще получите съвети, които ви казват дали избраният от вас продукт е функционален – да речем това, че не бива да поставяте под от твърда дървесина в банята и т.н.

Така че ако планирате пребоядисване на стаята си или смяна на подовата настилка, приложението определено ще ви помогне да решите кои опции ще ви подхождат най-добре.

IKEA Home Planner

Скандинавският магазин за мебели има собствено уеб-базирано приложение, което ви позволява да приложите своя собствен интериорен план по удобен начин.

Трябва да се отбележи, че то определено няма да свърши добра работа на професионалните интериорни дизайнери, тъй като има ограничени функции, но те са съвсем достатъчни за любителите.

Всичко, което трябва да направите, е да въведете размерите на помещението, както и да разположите вратите и прозорците на съответното място, а след това да изберете предметите, които харесвате, от тяхната галерия.

Ако резултатът ви хареса, можете дори да си изготвите списък за пазаруване и да разберете колко ще ви струва всичко. Уви, по всяка вероятност тази услуга не отговаря на цените в нашите магазини.

И все пак приложението е безплатно, лесно за използване и може да бъде много полезно, когато искате да прецените приблизителния бюджет за ремонта си.

RoomStyler 3D Home Planner

RoomStyler 3D Home Planner е безплатно приложение, което определено провокира дизайнерът в нас, но няма да ви лъжем – изисква време да се свикне с него.

Това е така, защото на практика „строите“ пространството от нулата и имате възможност за непрекъсната 3D визуализация, която показва напредъка ви. В галерията има безброй варианти за облицовки, цветове, мебели, уреди и аксесоари, между които да избирате, а щом веднъж сте готови, можете да потърсите продуктите и в действителност. В сайта пише, че те са истински и могат да се закупят, но уви – едва ли всичко го има в България.

И ако все пак решите да го изпробвате, намерихме и серия от обучителни видеа, които помагат да навлезете в материята. Ето го и първото.

Planner 5D

Planner 5D е едно от най-интересните приложения за интериорен дизайн, което се използва също така и от професионалисти, тъй като предлага повече възможности от други в същата ниша.

В него можете да сменяте мебелите, стените, пода и какво ли още не до най-малкия детайл, а също така можете да промените цветовете, шарките, материала и да коригирате размера на всеки елемент, така че да подхожда идеално на дома ви. Нещо повече – в него можете да пресъздадете точен модел на целия си апартамент или къща (което малко ни напомни на SIMS, няма да лъжем), но все пак изглежда, че трябва малко инженерна мисъл, за да е съвсем достоверен.

С функцията Snapshot пък можете и да направите снимка на вашето творение, а сенките и осветлението ще бъдат добавени автоматично, така че впечатлението да се доближава до това за истинска стая.

Отделно, приложението има 2D и 3D режими, между които можете да превключвате, за да редактирате дори в по-големи подробности, но може би ще срещнете известни трудности, ако не отделите достатъчно време да проучите програмата.

HomeByMe

HomeByMe общо взето повтаря функциите на останалите изброени приложения, без да е необходимо да създавате акаунт, освен ако не искате да запазите или споделите работата си.

Хубавото тук е, че визуализацията изглежда доста реалистична и веднъж щом начертаете 2D модел с размерите на помещението, то автоматично ще ви „вкара“ вътре, за да видите и 3D изображение, в което да започнете да боядисвате стени и да слагате мебели от каталога на приложението.

Още едно хубаво нещо е, че след като приключите с обзавеждането, можете да получите съвсем реалистична „снимка“ на резултата, както и списък с всички мебели и уреди, по които да прецените покупките си и в „истинския“ живот.

Housecraft

Запазихме може би най-любопитното от всички приложения за финала.

Housecraft стъпва върху идеята за обогатена реалност (Augmented reality) и позволява да видите как виртуалните 3D мебели стоят във вашата стая в реално време.

Първото, което трябва да направите, е да сканирате целия под с камерата на телефона си, така че приложението „да добие представа“ за реалните му размери.

След като го сканирате, можете да изберете виртуални мебели и да ги поставите пред себе си. По този начин буквално виждате как би изглеждала стаята ви, а ако резултатът не ви харесва, можете да ги изтриете и да започнете наново.

Единствените минути, които открихме, са, че не можете да премахнете вече съществуващите мебели, както и това, че изборът е донякъде ограничен. И все пак приложението е наистина доста впечатляващо, така че със сигурност си струва да се опита. За жалост, засега тази възможност имат само потребителите на Apple.

Източник: webcafe

 

Вижте още

МРРБ търси строител на нови 16,5 км от магистрала Хемус

admin

9 неща в дома, които могат да загрозят интериора

leni

Расте броят на компаниите, които искат да преотдават офиси

Напишете коментар