Invest Build Media
Туризъм и Екология

Турция намали ДДС за туризма на 1%

В подкрепа на туристическия бранщ, който е един от най- засегнатите сектори от началото на пандемията от COVID-19, турското правителство заяви, че намалява данък добавена стойност (ДДС) от 8 на 1% за всички места за настаняване, ресторантите, музеите, кината и театрите.

Намаление има и при ДДС, който се плаща при отдаване под наем на имот – от 20 на 10%, като и за транспортните услуги, сватбените агенции, шивашките услуги, строителството и ремонтните дейности – от 18 на 8%.

Новите ставки ще са в сила до края на годината, а новината съобщи министърът на финансите Берат Албайрак в профила си в Twitter.

„Правим всички възможно, за да подкрепим икономиката. Тези отстъпки са в полза на нашите търговци и нашата нация“, пише още Албайрак.

Ресторантьорският бранш в Турция приветства решението на правителството и обяви, че намалението на ДДС-то означава намаление на цените в ресторантите със 7%, както и увеличение на оборотите с около 20-30%, предава hurriyetdailynews.

Според бранша това е стъпка в правилната посока за възстановяване на бизнеса, който беше значително засегнат заради пандемията от коронавируса.

Вижте още

Двумилионният пътник за 2017 г. кацна на летище Бургас

admin

Очарователни испански градчета за незабравимо пътешествие

leni

Хотелите запълнени за целия месец по случай Деня на независимостта

Напишете коментар