Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

„Три Кремъла или 30 Червени площада“: Колко голяма е дачата на Дмитрий Медведев?

Десетки хектари лукс, скрити зад 6-метрова ограда – това представлява имението, обитавано от руския министър-председател и бивш президент Дмитрий Медведев. Това разкри опозиционният активист Алексей Навални в свое разследване, богато илюстрирано с кадри от дрон.

Става дума за „Миловка” – 80 хектара площ с няколко резиденции, изкуствено езеро, спортна площадка, плувен басейн, зимна градина, място за излитане и кацане на вертолети, подземни съоръжения и много други. Имението по документи е купено и реставрирано от неправителствената благотворителна организация „Дар” за сумата от 30 млрд. рубли. Към момента обектът е прехвърлен на отделен фонд за съхранение на културното наследство.

„Новая Газета” още преди няколко години установи, че зад НПО-то стоят милиардерите Леонид Михелсон и Леонид Симановски, депутат от управляващата „Единна Русия”. Двамата са акционери в газовия холдинг „Новатек”. Бивш състудент на Дмитрий Медведев пък е в управлението на „Дар”. Съпругата на министър-председателя също е свързвана с организацията.

Както от Кремъл и проправителствените медии побързаха да посочат, името на премиера не е на нито един от документите. Дребен пропуск от страна на Медведев или неговите сътрудници обаче го свързва с „Миловка”. Преди година той качва в „Инстаграм” снимка с прясно набрани гъби. Тя е и с географски координати, които съвпадат с „Миловка”.

По-късно беше лансирана и друга версия – че имението се използва за правителствени цели, но Медведев го посещавал рядко.

Навални коментира в блога си, че ако премиерът живее в резиденция на олигарси безплатно, това е „ясен случай на корупция”. Той сравни огромната площ на имението с „Три Кремъла или 30 Червени площада”.

Макар да е в най-близкото обкръжение на Владимир Путин, Дмитрий Медведев не е сред любимците на руснаците заради някои свои твърде непремерени изказвания. През последните месеци той посъветва учителите да не очакват по-високи заплати, а да работят и на частно, а в Крим каза на възрастна жена с ниска пенсия „Нямаме никакви пари сега. Когато намерим пари, ще вдигнем пенсиите. Бъди силна!”.

medvedev-imenie-milovka-02 medvedev-imenie-ograda

Вижте още

Обещават кадастрална карта за над 90% от страната до две години

ivan

Системи за контрол на достъпа Hörmann: Мобилна преграда за блокиране достъпа на превозни средства OktaBlock

leni

Стол за книгомани

leni

Напишете коментар