Invest Build Media
Имоти и строителство

В края на ноември приключва изграждането на улица Обиколна в София

В края на ноември ще завърши изграждането на улица „Обиколна“ в София. Проектът е за 2 милиона и половина лева, а трасето от над километър включва нов булевард с тротоари, велоалея и паркоместа.

Засадени са и 200 нови дървета, каза кметът Йорданка Фандъкова: „Вече е в напреднал етап изграждането на изцяло нова улица, която да свърже квартал „Дружба“-2, Цариградски комплекс с метростанция „Дружба“. В процеса на изпълнение се наложи да се премества водопровод, на практика изцяло има нов водопровод.“

Ул.“Обиколна“ свързва ж.к.“Дружба“ 1 и „Дружба“ 2, осъществява връзка с бул.“Кръстьо Пастухов“ в район „Искър“. Първите около 400 м от изцяло новия път бяха изградени със строителството на метростанция „Дружба“. В момента се изгражда 1,1 км изцяло нова улица, с габарит от две пътни платна по 6 м в посока, тротоари от 4,50 м и зелена ивица от 1,50 м.

Предвижда се двупосочна велоалея с ширина 2 м. Изцяло ново улично осветление също ще бъде изградено. Тротоарите ще са с унипаваж и ще се изграждат тактилни ленти и понижения на бордюрите на местата на пешеходните пресичания, с цел осигуряване на достъпна градска среда. Предвижда се засаждане на 200 дървета и храсти.

При строителните работи „Софийска вода“ извърши и изместване на водопровод.

Към настоящия момент се работи в участъка от ул. „Ханс Кристиан Андерсен“ до блок 211. Изпълняват се бордюри, тръбна мрежа, фундаменти за стълбовете на уличното осветление и кабелните шахти в тротоарните настилки.

Продължава изпълнението на останалите инфраструктурни обекти – ул. „Козлодуй“, ул.“Богатица“ и бул. „Черни връх“. Към момента работите са в график. От следващата седмица се очаква да бъде пуснато движението в участък от бул. „Черни връх“ от ул. „Филип Кутев“ до ул. „Джон Атанасов“. Работи се по ул. „Богатица“от ул.“Димитър Хаджикоцев“ до бул.“Джеймс Баучер“ и ул.“Козлодуй“ от бул.“Мария Луиза“ до ул.“Г.С. Раковски“.

fandykova-obikolna-02

Вижте още

51 км скоростна отсечка от българска жп линия ще струват 1 млрд. лева

ivan

Фандъкова: Строителство в „Младост“ сега е безпардонно и недопустимо

admin

Английско семейство си построи бар в градината заради COVID-19

leni

Напишете коментар