Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Продават къщата, в която е живял филмовият Хари Потър

Ако сте мечтали да живеете в килера под стълбите точно като литературния герой Хари Потър, сега можете да направите това – къщата, използвана във филмите за магьосника, се продава.

Адресът „Привит Драйв №4” е познат на всеки почитател на сагата за Хари Потър. Това е домът на Върнан, Петуния и Дъдли Дърсли – злите чичо, леля и братовчед на Хари. На това място малкият магьосник живее първите си 11 години, след като е оставен като пеленаче на прага на вратата.

Къщата, която е използвана във филмите за Хари Потър, се намира в тихото градче Бракнел на около 40 км от Лондон. Адресът, за жалост, не е „Привит Драйв №4”, а „Пикет Поуст Клоуз №12”, но домът е запазен напълно автентичен на външен вид.

Къщата е доста евтина за мястото, на което се намира, тъй като в Бракнел живеят много известни личности от британския елит като настоящия премиер на Великобритания Тереза Мей, както и родителите на Кейт Мидълтън.

Домът с три спални, голям заден двор и гараж се продава за 620 000 долара, като собствениците предполагат, че цената ще се покачи заради известността на къщата.

Собствениците са запазили и килера под стълбите, където Хари Потър живее като дете.

Вижте още

Испанка „строи“ магически скулптури от хартия

admin

Лекция на бивш куратор в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк

ivan

Брюксел връчва награда на замъка в Равадиново

admin

Напишете коментар